НОВИНИ ПЛЮС

20.03.2009

Українці хочуть цензуру

Більша половина українців вважає, що в державі потрібна цензура ЗМІ. Такого висновку дійшли експерти Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна, підбиваваючи підсумки річної програми соціологічних досліджень 2008 року «Проект країни».

Згідно з даними дослідження, більша половина респондентів вважає, що в Україні існує свобода слова (55,2%). Водночас більшість українців вважають, що Україні потрібна цензура (59,1%). «Обидва суперечливі уявлення висвітлюють усю складність розвитку вітчизняних ЗМІ. Так, більшість респондентів констатують позитивні зміни у розвитку українських ЗМІ, пов’язані з поширенням свободи слова, водночас засуджуючи брак відповідальності за інформацію, що подається у ЗМІ», — вважають експерти Інституту. Зокрема, 68,7% респондентів висловились за цензуру сцен насилля та жорстокості, 47,2% — за цензуру пропаганди кримінального способу життя.

Тернопільська облрада запрацювала

Учора відбулося перше пленарне засідання Тернопільської обласної ради. Воно було скликане територіальною виборчою комісією. Участь у сесії взяло 99 депутатів зі 120. У повному складі на сесію не прийшла фракція БЮТ (12 депутатів). Голова Тернопільської ТВК Наталя Чуйко зачитала прізвища депутатів, які увійшли до новообраної ради, а також повідомила прізвища тих, хто склав мандати (зокрема, це народний депутат Ярослав Джоджик — перший номер у списку УНП).

Блок Юлії Тимошенко назвав сесію нелегітимною. Зокрема, БЮТівець Володимир Бойко заявив, що, за законом, розпорядження про скликання сесії має бути опубліковано за 10 днів до її проведення.