Знову — на майдани?

Знову — на майдани?

Вийти на вулиці з протестами й мітингами готові вже майже половина українців. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного центром ім. Разумкова (з 27 лютого по 5 березня 2009 року було опитано 2012 респондентів; теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95). У санкціонованих мітингах та демонстраціях, страйках, бойкоті тощо готові взяти участь понад 42% респондентів. Ще два місяці тому про свою готовність вдатися до акцій протесту заявили тільки 26,6%. На несанкціоновані мітинги та інші акції непокори готові вийти 23,8% респондентів (порівняно з 17,5% у грудні 2008–го). 14,4% готові взяти участь хоча б в одній із незаконних форм протесту, що пов’язані з силовими чи насильницькими діями. Не схильні брати участі в жодній із форм протесту 46,8%.

Підвішені в безвиході

Підвішені в безвиході

Боротьба за вибори на Тернопільщині, скасовані Верховною Радою, виходить на новий виток напруженості. Як уже повідомляла «УМ», позавчора Окружний Адміністративний суд Тернопільської області задовольнив позов обласних організацій ВО «Свобода», «Єдиного центру» і «Пори» про визнання рішення територіальної виборчої комісії протиправним і зобов’язав ТВК провести вибори до обласної ради 15 березня 2009 року — як, власне, й планувалося спершу. Однак це зовсім не вирішило проблему, а лише завело її у лабіринт безпрецедентної юридичної колізії.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Володимир Мойсик: Виборець хоче народного депутата, а не партійного

Володимир Мойсик: Виборець хоче народного депутата, а не партійного

Найближчим часом партію «Наша Україна» чекає момент істини. За планом, у другій половині березня має відбутися завершальний етап з’їзду НСНУ. На ньому й вирішиться те, як далі бути партії, в якій навіть у центральному офісі вимкнули електро­ й теплопостачання. Деякі осередки НСНУ працюють, але на загальнодержавному рівні поки все виглядає досить понуро. Утім народний депутат Володимир Мойсик, який є членом президії «Народного союзу «Наша Україна», вважає, що партія може відновитися. А наразі Мойсик із колегами створив депутатську групу «За Україну!».

Всі статті рубрики