Де випорожнюються, там і їдять

11.03.2009

Якщо ви зараз їсте чи збираєтеся їсти — краще цього далі не читайте. Якщо ж у вас складно викликати блювотний рефлекс, то знайте, що у ПівденноСхідній Азії зараз стрімко набирає популярності мережа ресторанів Modern Toilet («Сучасна вбиральня»), де все — від інтер’єру до меню — присвячено туалетній тематиці.

У цьому ресторані їдці сидять на стилізованих акрилових унітазах (правда, із закритими кришками), а мають вигляд скляних полиць, закріплених за допомогою каналізаційних труб над чавунними раковинами. Офіціанти приносять їжу не в тарілках, а в стилізованих мініунітазах. Напої ж подають у пластикових суднах«качках», які ви можете потім залишити собі на пам’ять. Назви страв — відповідні: «Криваве лайно», «Дизентерія» тощо.

Однак усе це анітрохи не бентежить відвідувачів, пише газета «Більд». Навіть у будній день ресторан заповнений людьми, передусім молоддю й студентами. За словами одного з менеджерів, їхня головна мета — «шокувати і перемішати всі відчуття». На думку самих відвідувачів закладу, ця затія дуже прогресивна і виглядає як цікавий жарт. Зростанню популярності таких ресторанів сприяють і дуже помірні ціни.

На Тайвані діє вже сім таких їдалень, ще по дві відкрилися в Гонконзі та континентальному Китаї. У планах — поширити «Сучасні туалети» в Малайзії, Сінгапурі й Аомині.