Гасіть світло, брати!

03.03.2009
Гасіть світло, брати!

Максим Педюра (ліворуч) не встояв під тиском вайлуватого гіганта Олександра Устинова. (Фото K2 East Promotions.)

Після експансії промоутерської компанії братів Кличків, К2, в Україну, її філія К2 East Promotions упевнено захопила першість у проведенні турнірів із професіонального боксу. Торік компанія організувала в країні десять вечорів боксу, стільки ж їх заплановано й на цей рік. Перше з цих змагань під назвою Heavyweight Attack («Важковагова атака») відбулося минулого четверга в столичному Палаці спорту. Попри те, що цього дня увагу багатьох любителів спорту було прикуто до виступів футбольних команд у Кубку УЄФА, кілька тисяч уболівальників прийшли подивитися на боксерські поєдинки.

 

Виграти — кров з носа

У меню організатори впродовж чотирьох годин запропонували глядачам аж 11 двобоїв. На десерт, як завжди, подавали головний поєдинок у найпопулярнішій, суперважкій, вазі (понад 91,7 кг). Тут росіянин за національністю, білорус за громадянством, представник української компанії К2 Олександр Устинов протистояв Максиму Педюрі з Кривого Рога.

Брати Клички в анонсах турніру називали Устинова своїм «наступником», але 32–річний колишній вояк, за плечима якого служба в міліції й Чечні, не показав, за рахунок чого зможе сягнути світових вершин. Вайлуватий Олександр намагався користуватися перевагою в зрості (201 см проти 193) й тримати суперника на дистанції, але Максим зближався й турбував Устинова «двійками».

Долю двобою вирішила кровотеча з носа, яка відкрилася в українця в п’ятому раунді. Суддя за порадою лікаря зупинив матч, присудивши білорусові титул чемпіона Європи за версією ЕВА (європейського відділення WBA). Устинову це звання гарантує місце в рейтингу серед 15 найкращих.

Бої навпомацки

У цій же категорії Олександр Кабанов за підсумком чотирьох раундів здолав Івана Богданова, а Андрій Руденко вже в першому раунді нокаутував Михайла Руцького.

У другому за цікавістю поєдинку чемпіон світу серед молоді за версією IBF у середній вазі (до 72,6 кг), 24–річний Максим Бурсак, бився з непоступливим грузином Леваном Шонією. Опоненти подолали повну дистанцію в десять раундів, нерідко викликаючи захоплення на трибунах. За рішенням усіх трьох суддів, упевнену перемогу здобув Бурсак на прізвисько Тигр.

У програмі вечора відбувся ще один бій представника K2 East Promotions, Валерія Бражника, з грузином Олександром Бенідзе. У рівному бою після десяти раундів було зафіксовано нічию, хоча глядачам більше сподобалися дії кавказця, що вони підтвердили свистом на адресу суддів.

Під час турніру трапилися й два неприємні епізоди. Одного разу в залі згасло світло, що на кілька хвилин відтермінувало поразку в напівсередній вазі дебютанта професіонального рингу Володимира Щербаня від Олександра Спирка.

А от Анатолію Паньковику його дебют менш приємно буде згадувати: вже в першому раунді Руслан Джамбулатов лівим боковим ударом у скроню відправив суперника в нокаут. Потерпілого винесли на ношах за межі рингу, де він і прийшов до тями.