Фінішний поспіх

Фінішний поспіх

Кінофестиваль уже й при фініші. Сьогодні у великому конкурсі показують фільм «Солодкий поспіх / Tatarak» невтомного польського класика Анджея Вайди. Уже за вісімдесят, а от не вичахає енергія. Можливо, й тому, що Вайда не дає собі відпочивати — ні на лаврах, ні на усвідомленні прожитих літ. Ти працюй — і вік не нагадуватиме про себе.

Мирослав Воньо: Неформат — це «відмазка» музичних редакторів і продюсерів

Мирослав Воньо: Неформат — це «відмазка» музичних редакторів і продюсерів

У житті він — щирий, доброзичливий, безпосередній. Тонко відчуває слово, черпаючи снагу до творчості в бездонній криниці народного мелосу. Зайве світитися на екранах телебачення не рветься, однак тексти пісень Мирослава Воньо, думаю, знають і люблять в усіх куточках України. «Кленовий вогонь», «Чарівна бойківчанка», «Весілля у Карпатах», «Козацькому роду нема переводу» стали шлягерами не одного покоління слухачів. Усього ж у творчому багажі хмельничанина більше 400 пісень, що входять до репертуару Софії Ротару, Дмитра Гнатюка, Оксани Білозір, Івана Поповича, Віталія Білоножка, Марії Шалайкевич та інших популярних виконавців. З–під його пера вийшло кілька поетичних збірок.
Відсвяткувавши нещодавно своє 60–річчя та 40–річчя творчої діяльності, Мирослав готується до іншої хвилюючої події. Хмельницького митця запрошено на творчий вечір, присвячений 60–річчю Володимира Івасюка, що відбудеться 4 березня у Львівській опері. Там прозвучать кілька його пісень на музику видатного українського композитора. Презентує Мирослав Воньо спільно з Павлом Мрежуком і прем’єру — «Твоя пісня завжди поміж нас».
Наразі непосидючий автор завершує роботу над диском своїх творів у виконанні самобутньої буковинської співачки Ренати Довгаліс. Каже: «Поет — це людина, яка страждає вічно».

Всі статті рубрики