НОВИНИ ПЛЮС

12.02.2009

СБУ полює на Могилевича

Служба безпеки України відновила матеріали по справі російського бізнесмена Семена Могилевича. Раніше матеріали цієї справи вважалися знищеними, розповів в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко в інтерв’ю «Українській правді». «Наскільки я знаю, до мене проводилося розслідування, результати якого свідчили про те, що ця справа була знищена. Тоді я запросив іноземних партнерів, з якими ми працювали в Службі безпеки над цією справою. І з їх допомогою все досьє, яке було в СБУ по цій справі, було відновлено, за винятком двох років — 2003—2004, які ми фізично ще не можемо відновити», — сказав Наливайченко.

Медведчук виграв суд у Льовочкіна і Бойка

Печерський райсуд Києва у повному обсязі задовольнив позовні вимоги екс–глави адміністрації Президента Кучми Віктора Медведчука до членів Партії регіонів Юрія Бойка та Сергія Льовочкіна про захист честі, гідності й ділової репутації. Суд визнав наклепницькою і такою, що не відповідає дійсності інформацію про причетність Медведчука до зриву газових переговорів, а також до посередництва у газовій сфері, повідомила прес–служба екс–лідера СДПУ(о).

Черновецький і Балога обмінялися випадами

Мер Києва Леонід Черновецький заявляє, що чиновниками секретаріату Президента ведеться політика дезінформації Президента щодо діяльності київської влади. «Ситуація, що склалася, — результат інтриг Балоги, Шлапака. Вони намагаються нав’язати чужу, а частенько й ворожу думку Президентові й просто його підставити на користь його політичних опонентів», — заявив мер Києва. На його думку, в діях чиновників СП є «не просто ознаки дезінформації Президента, а й корупційних дій, які схожі на звичайну зраду національних інтересів».

У відповідь Віктор Балога заявив, що тональність заяв Черновецького неприпустима. «На Банкову ці слова не справили жодного враження: якщо Черновецький і далі порушуватиме закон, він буде відсторонений із займаної посади, а його діяльність стане предметом аналізу правоохоронних органів», — заявив Балога.

Ющенко зняв догану «губернатору»

Президент Віктор Ющенко скасував догану, яку він виніс главі Рівненської облдержадміністрації Віктору Матчуку.

Раніше глава держави виніс догану кільком «губернаторам» за значні недоліки в організації роботи зі зверненнями громадян.