Дешевше пішки

30.01.2009

Щоразу, лобіюючи підвищення тарифів на проїзд, представники транспортних компаній обіцяють кіровоградцям комфорт і що систематично курсуватимуть маршрутні таксі на дорогах. Але час минає, а й далі на частині маршрутів пасажирам доводиться тіснитися у низьких і вузьких автобусах. А вечорами чекати на свій транспорт по півгодини і більше.

Тому коли 27 січня виконавчий комітет Кіровоградської міськради прийняв рішення про підвищення тарифу на проїзд у маршрутках з 1,25 до 1,75 гривні, кіровоградців це обурило. Адже в місті майже не залишилося великих працюючих підприємств, значна частина кіровоградців перебуває у вимушених відпустках...

До речі, двоє членів виконкому мають безпосередній стосунок до транспортних компаній Кіровограда. Тому пропозиція керівника спецінспекції про те, щоб поставити маршрутникам в обов’язок прибирання на кінцевих зупинках, не мала ніякого шансу у членів виконкому.

Того ж дня представники декількох фракцій міської ради пообіцяли на сесії спробувати відмінити «драконівський» тариф. Якщо не вдасться, нова ціна діятиме вже з 11 лютого.