Сьогодні вас легалізовано!

29.01.2009

Для студентів вінницьких «вишів» Тетянин день дав старт незвичному конкурсу. Під егідою відділу у справах сім’ї та молоді міськвиконкому в місті оголошено конкурс на кращу шпаргалку. А оскільки початок його збігся із закінченням зимових екзаменаційних сесій, то героям дня є що запропонувати на розгляд журі. До участі в ньому запрошено не лише студентів, які, власне, і є творцями цілої шпаргалкової субкультури впродовж не одного покоління, а й викладачів, у яких після іспитів деколи збирається непогана колекція зразків. На розгляд приймають не лише самі «шпори» (так любовно називають їх творці. — Авт.), а й цікаві розповіді про методи списування на контрольних роботах, заліках та іспитах.

Організатори конкурсу переслідують і суто практичну мету. По–перше, привернути увагу до того, що саме написання шпаргалок є не такою вже поганою справою, оскільки допомагає краще запам’ятати навчальний матеріал. Нерідко викладачі самі рекомендують це робити, не забувши додати: «Тільки на іспити їх не беріть!» По–друге, користь від конкурсу вбачають у тому, що винахідникам доведеться прилюдно розкрити таємниці своїх ноу–хау — після цього використовувати їх уже буде проблемно.

Закінчиться конкурс на початку лютого загальноміською виставкою шпаргалок, де автори найкращих і найдотепніших експонатів будуть відзначені пам’ятними подарунками і грамотами.