НОВИНИ ПЛЮС

15.01.2009

Дата президентських виборів

Комітет виборців України закликає Президента або народних депутатів звернутися до Конституційного Суду щодо визначення дати президентських виборів. «Різні політичні сили по–своєму трактують частину 5 статті 103 Конституції, де йдеться про визначення дати президентських виборів. Консолідованої думки з цього питання немає навіть серед членів ЦВК. Єдиним органом, який би міг поставити крапку в питанні дати президентських виборів, є КС», — ідеться в заяві КВУ. На думку організації, відсутність єдиного рішення про дату виборів викличе дискусії, вплине на характер кампанії і поставить під загрозу визнання результатів виборів.

Економічної свободи — менше

Протягом 2008 року в Україні погіршилося декілька показників, що визначають рівень економічної свободи. Це при тому, що її рівень у світі зростає. Про це ідеться у спільному дослідженні американської організації Heritage Foundation та газети The Wall Street Journal. Тепер серед європейських країн Україна посідає перед­останнє, 42–ге, місце, а у світовому рейтингу — 152–ге.

У Європі ми обігнали лише Білорусь. Найбільше економічної свободи в Гонконгу та Сінгапурі. Далі у списку Австралія, Ірландія, Нова Зеландія, США і Канада, повідомляє «Радіо Свобода».