Не засіб пересування, а розкіш

Не засіб пересування, а розкіш

У вівторок Верховна Рада прийняла законопроект, який передбачає із 1 січня 2009 року збільшення мита для імпортних автомобілів до 23 відсотків. Згідно з прийнятим у другому читанні законопроектом «Про внесення змін в деякі закони з метою поліпшення платіжного балансу України згідно зі світовою фінансовою кризою», підвищуються мита на товари, імпорт яких за останній рік виріс на 50 відсотків і більше. Підвищення мита вводиться на термін до шести місяців.

Смерть під органним залом

Смерть під органним залом

Укоротили віку 54–річному Олегу Тарабаньку майже в стилі детективів Агати Крісті. У ніч на 22 грудня, до речі, у день радянського свята енергетиків, насподівано зникло світло в його будинку. Господар вийшов на двір, аби з’ясувати причину знеструмлення, і більше не повернувся. Десь через годину дружина кинулась на пошуки. І таки знайшла чоловіка неподалік органного залу, де колись була електростанція Лівадійського царського палацу Романових, але вже без ознак життя. Покійний був у наручниках. Пізніше судово–медична експертиза встановила: смерть Тарабанька настала в результаті асфікції (задушення).

Брудна мантія

Брудна мантія

Співробітники Служ­би безпеки України у взаємодії зі слідчими Генпро­куратури викрили суддю Оболонського районного суду міста Києва, який вимагав хабар у розмірі трьох тисяч доларів. Суддя вимагав і одержав хабар від громадянки за прийняття в її інтересах завідомо неправосудного рішення у цивільній справі.

Руда перука для дельфіна

Руда перука для дельфіна

Віднедавна в Києві можна побачити, напевно, найбільш життєрадісну тварину на Землі — дельфіна. Він житиме під величезним шатром, як стверджується, найбільшим в Україні, у басейні діаметром 16 метрів. Власне, це самка, граціозна афаліна на ім’я Флора. Вона є частиною трупи «морського цирку», що гостюватиме в Києві до початку квітня.

Хай–тек? Хай так!

Хай–тек? Хай так!

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар знайшов чим подивувати земляків. Принаймні ніхто з його попередників на цій посаді подібним похвалитися не може. Щойно відкрита 14–метрова новорічна ялинка, встановлена на площі між будівлями облдержадміністрації та облради, справді вражає. Її, створену винятково зі штучних матеріалів, називають взірцем застосування новітніх технологій: тут як світлодіодні елементи, керовані з дистанційного пульту, так і великі фігури лісових тварин та казкових героїв, що світяться вночі.

З місця — у кар’єр

З місця — у кар’єр

У вівторок, приблизно о четвертій ранку, в селищі Клесів Сарненського району поблизу виробничого підрозділу «Клесівське кар’єроуправління» автомобіль «Деу–Ланос» з’їхав з дороги та впав у колишній гранітний кар’єр, затоплений водою. За попередніми даними, за кермом автомобіля перебував 24–річний Сергій Б., а в салоні — ще троє пасажирів, усі мешканці села Сехи Рокитнівського району.

Чорновіл повертається

Чорновіл повертається

Як і обіцяли в Черкаській міськраді, новостворена топонімічна комісія вже розпочала свою роботу. І на першому її засіданні підтримано пропозицію народу попрощатися з комуністичними назвами вулиць. Остаточних термінів перейменування вулиць і сума коштів, які для цього знадобляться, поки остаточно не визначено», — розповів «УМ» секретар топонімічної комісії Черкаського міськвиконкому Анатолій Пшеничний.

Митець із козацького роду

Митець із козацького роду

Постав він у центрі міста на вулиці Миколи Гоголя. В урочистостях із нагоди відкриття пам’ятника разом із представниками обласної та міської влади, громадськості взяли участь і його автор, скульптор Микола Мірошниченко та меценати, котрі долучилися до виконання програми увічнення пам’яті видатних миргородців. Як відомо, Володимир Боровиковський народився 1757 року саме в «столиці» Миргородського козацького полку, де жив і працював понад 30 років, а за полковою ієрархією був значковим товаришем.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ніс тато тротил до свята

Ніс тато тротил до свята

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Потужний вибух прогримів уночі проти середи у спальному районі Львова, у брамі житлового будинку на вулиці Науковій, 106. У будинку зруйновано бетонну опору вхідного дашка під’їзду, вибито шибки у під’їзді та в трьох помешканнях на першому поверсі. Наразі вибухову силу в «тротиловому еквіваленті» не виміряли, але, за припущенням фахівців, до біди багато й не треба було, адже вибух стався у закритому приміщенні.

Всі статті рубрики