Пеллікано заходить на «посадку»

18.12.2008

У США завершився судовий процес у чи не найбільш резонансній кримінальній справі останніх років. Як повідомляє «Ассошіейтед прес», суд виніс вироки приватному детективу Ентоні Пеллікано та його співучасникам. Злочинна зграя діяла не де–небудь, а в Голлівуді.

Пеллікано був арештований у 2006 році. Нишпорці та його спільникам висунули обвинувачення за 78 (!) пунктами, включаючи незаконне прослуховування телефонних розмов, вимагання й шантаж, шахрайство з використанням електронних засобів, надання хабарів поліції для доступу до секретних баз тощо. Колегія присяжних визнала 64–річного Пеллікано винним майже цілковито — за 76 пунктами.

Під час розслідування, що тривало близько трьох років, зокрема з’ясувалося, що приватний детектив діяв як за власною ініціативою, так і виконував доручення деяких клієнтів (у тому числі й відомих у кіноіндустрії людей). А серед жертв злочинної групи був і Сильвестр Сталлоне — його телефони теж були на «прослушці» в Пеллікано.

Загалом у справі проходили 14 осіб. Винними себе визнали семеро, у тому числі сам Ентоні Пеллікано, режисер одного з «Міцних горішків» Джон Мактірнан і колишній президент компанії «Голлівуд рекордз» Роберт Пфайфер. Пеллікано засуджений до 15 років ув’язнення. Суд зобов’язав главу банди і двох співучасників виплатити штраф у розмірі 2 млн. доларів.