ХРОНІКА

12.12.2008

Футбол

Відомий український тренер Олег Протасов прийняв пропозицію очолити румунський клуб «Клуж», повідомляє преса наших південно–західних сусідів. Чутки про повернення екс–тренера «Дніпра» до Румунії ходили довго, але тільки зараз вони стали реальністю. Протасов, який раніше керував командою «Стяуа», у Клуж–Напоці замінить італійця Маурісіо Тромбетту. Повідомляється, що українцеві пообіцяли платню розміром 300 тис. євро, яку він отримає за півроку. Якщо нові підопічні Протасова захистять свій чемпіонський титул, угоду продовжать на кращих умовах.

* * *

Чемпіонат Франції. Від­кладений матч. «Ніцца» — «Гренобль» — 0:0.

Лідери: «Ліон» — 34, «Марсель» — 31, «Ренн» — 30, «Бордо», «ПСЖ» — 29…

* * *

Уряд Австралії виділив 30 млн. американських доларів на підтримку кампанії проведення фінальної частини чемпіонату світу 2018 року на Зеленому континенті. Голова федерації футболу Австралії Френк Лоуї заявив, що переконаний у перемозі своєї країни у боротьбі за право приймати «мундіаль», адже настав час розвивати футбол не тільки в Європі. Тим більше, Австралія має неабиякий досвід проведення найбільших спортивних подій. У 1956 та 2000 роках тут відбувалися літні Олімпійські ігри.

Євро–2012

Представники УЄФА задоволені підготовкою України і Польщі до чемпіонату Європи 2012 року. Про це вони повідомили після засідання Наглядового комітету УЄФА, яке днями відбулося у швейцарському Ньоні. «Лише катастрофа може позбавити Польщу й Україну права на проведення цього змагання», — сказав президент УЄФА Мішель Платіні. Одночасно він попросив не забувати, що у Варшаві та Гданську спорудження стадіонів перебуває лише на початковому етапі, є проблеми і в Україні.

Баскетбол

Чоловіки. Кубок виклику.
3–й тур. Група F. «Хімік» (Україна) — «Галатасарай» (Туреччина) — 87:75 (Келлі, 21 — Бесок, 18+12 підбирань), «Загреб» (Хорватія) — «Дексія» (Бельгія) — 66:84.

Турнірне становище: «Хімік», «Дексія» — 5, «Галатасарай», «Загреб» — 4.

Кубок Європи. 3–й тур. Група Е. «Гран Канарія» — «Асвел» — 78:80.

Турнірне становище: «Азов­маш», «Асвел» — 5 , «Летувос рітас», «Гран Канарія» — 4.

Хокей

НХЛ. «Нью–Джерсі» — «Піттсбург» — 4:1 (Федотенко «П» — 15 хв. 54 сек., 0+1, 1 кидок, «–1»).

Бокс

Українські боксери почали виступи на Кубку світу в Москві. Важковаговик Роман Капітоненко у першому бою поступився хорватові Марко Томашовичу — 8:10 — і відтак не пройшов до півфіналу. Учора ввечері на турнірі стартували Олександр Усик (категорія до 91 кг) та Василь Ломаченко (57 кг).