«Донбасики» порожняк не гонять

10.12.2008

Минулого тижня на засіданні оркомітету юнацького футбольного Євро–2009, що пройде на стадіонах Донецька та Маріуполя влітку, презентували офіційний талісман турніру. Талісманів відразу три — людиноподібні фігури в шахтарських касках та спортивній формі трьох кольорів — жовтій, червоній та зеленій. Звуться талісмани «Донбасиками» і поєднують у собі ідею футболу, пропаганди здорового способу життя та важкої шахтарської праці.

«Талісман вигадали в Донецьку, — розповів генеральний директор ЗАТ «Україна футбол інтернешнл» Олег Шкреба. — На нашу думку, це дуже оригінальне рішення. Сама назва «Донбасики» — чудова й сонячна. А форма та ідея дозволяють уже зараз заявити, що це буде комерційно успішний талісман».

На засіданні оргкомітету роглядали ще кілька питань стосовно підготовки до юнацького футбольного турніру. Серед них — і намагання господарів уже зараз подбати про те, аби трибуни стадіонів РСК «Олімпійський» у Донецьку та «Металург» у Маріуполі не залишилися порожніми. Міський голова Донецька Олександр Лук’янченко нагадав досвід проведення турніру імені Віктора Баннікова, коли юних уболівальників організовано привозили на стадіон. «Я хотів би, аби ми з вами мали свої резерви стосовно участі школярів та молоді в цих заходах, — зазначив мер. — Вони повинні користуватися якимись пільгами чи взагалі безплатно відвідувати футбольні матчі».

Для вболівальників і справді передбачено різноманітні пільги. Приміром, буде задіяний так званий «сімейний квиток», коли батько, який прийшов на футбол із трьома дітьми, може пройти на стадіон безплатно (ціна квитків — від 20 до 80 грн.). Також діятиме пільговий продаж для фан–груп, коли відразу десять місць можна буде придбати за ціною одного квитка.