Коаліційні манівці

09.12.2008

Партії регіонів і Блокові Юлії Тимошенко поки не вдалося домовитися про створення коаліції. Один із лідерів ПР Борис Колесников повідомив, що ситуація з коаліцією точно не вирішиться до сьогоднішнього дня. «У вівторок маловірогідний якийсь розвиток подій. Думаю, все проясниться ближче до середи–четверга», — сказав напередодні Колесников в інтерв’ю газеті «24».

При цьому «регіонали» придивляються до обійм не лише БЮТ. За словами правої руки Ріната Ахметова, можливі різні варіанти коаліції. «Нічого неможливого немає. У нас одна чітка умова: в коаліційній угоді не повинно бути ніякої політики. Чиста економіка», — каже Колесников. Водночас ніхто не приховує, що найбільш імовірною є коаліція БЮТ і ПР.

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович тим часом заявив, що не претендуватиме на пост голови парламенту. На цю посаду він пропонує нинішнього віце–спікера Олександра Лавриновича. «Я очолюю партію і фракцію парламенту. Лавринович робить те, що вирішує партія», — пояснив субординацію Янукович.

Що цікаво: в Партії регіонів висловили готовність підтримати і кандидатуру... «нашоукраїнця» Івана Плюща, якого пропонує Президент. Прикметно, що про це заговорила «група Фірташа—Льовочкіна» — сам Сергій Льовочкін і «регіоналка» Ганна Герман.

Щодо Президента, то він учора проводив зустрічі з групами фракції «НУНС» — порізно з «Нашою Україною» і «Народною самообороною».