ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

09.12.2008

Євро–2012

Учора в Києві відбулося розширене засідання національних координаторів України та Польщі з питань підготовки до Євро–2012. Представники двох країн обговорили попередній зміст звіту, який буде зачитаний 10 грудня у швейцарському Ньоні перед наглядовою радою УЄФА. Як і польські, так і наші чиновники оптимістично оцінюють роботу, проведену за останній час. «Ми поінформуємо УЄФА про ліквідацію кризових ситуацій в керівництві з підготовки до чемпіонату», — заявив віце–прем’єр–міністр України Іван Васюник. «Усе, що виконується в Польщі у зв’язку з підготовкою до Євро, відбувається у відповідних часових рамках», — у свою чергу зазначив міністр спорту та туризму Польщі Мирослав Джевецький.

* * *

Як повідомляє УНІАН, з 15 по 19 грудня в трьох містах України — Львові, Києві, Донецьку — працюватимуть експерти УЄФА, які проаналізують стан підготовки кожного аеропорту до Євро–2012. Національний координатор з підготовки аеропортів України до Євро–2012 Кирило Поліщук запевнив: щонайменше чотири аеропорти будуть стовідсотково готові приймати Євро–2012, а зараз всі підготовчі роботи на об’єктах ідуть за графіком.

Луческу залишається в «Шахті»

Генеральний директор донецького «Шахтаря» Сергій Палкін заявив, що Мірча Луческу після зимової перерви залишатиметься головним тренером «гірників». «Очолювати команду «Шахтар» повинен професіонал високого рівня, причому з серйозною мотивацією на нові перемоги. Така людина — Луческу. Від імені президента клубу я повідомив футболістам, що пан Мірча нікуди не йде, і довіра до нього — повна».

Кубок Першого каналу

Відбулося жеребкування Кубка Першого каналу, який традиційно відбудеться на полях Ізраїлю у січні–лютому.

Група 1: ЦСКА (Москва), «Динамо» (Київ), «Крилья совєтов» (Самара), «Металіст» (Харків).

Група 2: «Зеніт» (Санкт–Петербург), «Динамо» (Москва), «Дніпро» (Дніпропетровськ), «Шахтар» (Донецьк).

Команди зіграють за коловою системою, переможці груп зустрінуться у фіналі.

Московських динамівців, які відмовилися від участі в турнірі за такою схемою, може замінити узбецький «Бунедкор».

Жіночий футбол

Кубок України. Фінал. «Житлобуд–1» (Харків) — «Легенда» (Чернігів) — 2:1 (Сухорукова, 36, 71 — Жданова, 65; вилучення: Нестеренко, 37 («Ж»)).

Харків’янки, які виграли й чемпіонат, оформили золотий дубль.