НОВИНИ ПЛЮС

29.11.2008

Черновецький купив авто Щербицького

Мер Києва Леонід Черновецький придбав на аукціоні раритетний автомобіль «Чайка» з автопарку міськвиконкому, що раніше обслуговував першого секретаря ЦК Компартії України Володимира Щербицького. «Чайка» дісталася «Космосу» за 1,5 мільйона гривень. Основним суперником мера на торгах був голова Шевченківської райдержадміністрації Віктор Пилипишин, але Черновецький одразу різко підняв запропоновану суму, почавши торги з 1 мільйона гривень. По закінченні торгів він сів за кермо і виїхав на тротуар перед міськрадою, а коли вийшов з авто, сказав: «Машина прекрасна. Я відчув себе Щербицьким!».

Крім цього авто, на аукціоні продавали й інші службові машини Київської міської влади.

Лідер, опозиційний депутат Київ­ради Віталій Кличко, назвав аукціон із продажу службових автомобілів КМДА «піаром» і звинуватив Черновецького та його клерків у «доїнні» міського бюджету. Адже тепер кожному чиновникові слід буде платити 2—12 тисяч гривень на місяць за бензин для їхніх власних авто.

Литва проголосувала за ПДЧ НАТО для України

Позавчора Сейм Литовської Республіки ухвалив резолюцію «Про надання Плану дій щодо членства в НАТО Україні та Грузії», маючи на увазі, що ПДЧ має бути наданий під час зустрічі міністрів закордонних справ країн–членів НАТО 2–3 грудня. Депутати Сейму Литви закликали членів парламентів та урядів країн Північноатлантичного Альянсу також солідарно підтримати таку позицію.

Перестановки в Закарпатті

Президент Віктор Ющенко звільнив Юрія Рахівського з посади начальника управління СБУ в Закарпатській області. Наступним указом Президент призначив начальником УСБУ в Закарпатті Богдана Тиводара.

Боротьба з корупцією

Віктор Ющенко пропонує Генпрокуратурі проаналізувати причини невиконання Кабінетом Міністрів актів Президента з питань протидії корупції та вжити відповідних заходів реагування. Про це йдеться в указі глави держави, який вводить у дію рішення РНБО від 31 жовтня. Радбез тоді доручив уряду «забезпечити супроводження у Верховній Раді проекту закону щодо обмеження депутатської недоторканності та внести Президентові проект закону щодо обмеження імунітету суддів від притягнення до кримінальної відповідальності».