Танці з тарифами

15.11.2008

Із першого грудня Хмельницький міськвиконком має намір збільшити тарифи на послуги централізованого опалення та підігріву води. Зокрема, один кубічний метр гарячої води за наявності у квартирі лічильника коштуватиме 11 гривень 04 копійки замість нинішніх 8 грн. 28 коп. Подорожчають, звісно, і теплові гігакалорії.

Цим кроком місцеві правителі завершать (поки що) рішучий наступ на гаманці жителів міста. Адже комунальні тарифи нинішньої осені стрімко рвонули вгору, попри те, що споживачі загалом розраховуються справно. Так, з 1 вересня за кубометр холодної води хмельничани змушені платити 3 грн. 86 коп. (попередня ціна — 3,42 грн. протрималася лише два місяці). Від тієї ж дати на 14 відсотків подорожчало і блакитне паливо.

У жовтні свій «подарунок» піднесли і ЖЕКи, підвищивши квартирну плату, мотивували це зростанням на 15 відсотків однієї з її складових — технічного обслуговування ліфтів. Отож у висотках, обладнаних підйомниками, квадратний метр житлоплощі тягне вже на 89 копійок.

Не залишилося осторонь цікавої еквілібристики і КП «Спец­комун­транс», чиї розцінки стрибнули аж на 80 відсотків. Тепер кожен мешканець за вивезення сміття платить щомісяця 2 грн. 30 коп. (попередній тариф — 1 грн. 25 коп.).

До речі, в цей же період подорож­чали й квитки у міському громадському транспорті, включно з «маршрут­ками».

На жаль, цьогоріч лідерка БЮТ уже не приїжджала «зрізувати» необґрунтовані тарифи (як це було 2006–го). Білосердечні народні обранці, чия фракція є найчисельнішою у міськ­раді, плюс бютівський мер Сергій Мельник безпроблемно ухвалювали потрібні рішення. Про імідж міста з найнижчими в західному регіоні цінами на житлово–комунальні послуги та пасажирські перевезення, який так любили підтримувати тутешні керівники, вже, зрозуміло, не йдеться.