Знайомі всі обличчя

14.11.2008
Знайомі всі обличчя

Олександр Романчук у матчі проти «Сталі» отримав важку травму. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

А «Олександрія» ж була за крок від сенсації. До чвертьфіналу національного кубка представники Кіровоградської області ніколи ще не потрапляли, і гра з «Шахтарем» стала для підопічних Юрія Коваля новим поступом у їхній кар’єрі.

Додаткові шанси в господарів з’явилися після того, як Мірча Луческу випустив резервний склад, дозволивши проявити себе футболістам, які не мають місця в «основі». До останньої хвилини команди зберігали паритет. І якби не трапилось непорозуміння між захисниками «Олександрії» й голкіпером, яке призвело до другого взяття воріт господарів, то зустрілися б ці клуби ще раз в переграванні в грудні. А так — щастить сильнішим.

«Майстерність і рівень нашого суперника вищі. Але потрібно було грати душею, і мої хлопці це зробили. Свято вдалося», — приїзд чемпіона країни є помітною подією не тільки для тренера «Олександрії», а й для кожного першолігового наставника.

Чвертьфінальні матчі показали, наскільки «важливим» для представників прем’єр–ліги є Кубок країни. Окрім «Шахтаря», ще дві команди виставили дублюючі склади. Якщо подібний хід тренера київського «Динамо» Юрія Сьоміна прогнозувався, то харківські резервісти на сімферопольському стадіоні здивували. На зустріч до Сімферополя проти «Таврії» не прибув навіть головний тренер «Металіста» Мирон Маркевич.

Слобожанці навдивовижу легко довели гру до перемоги, а кримчанам і так поганий настрій ще більше зіпсувала травма півзахисника Дениса Голайда, який зламав ключицю під кінець другого тайму. У товариській зустрічі збірної України проти норвежців Денис тепер не зіграє.

Ще однією прикрою травмою відзначилось протистояння алчевської «Сталі» та «Динамо». У середині другого тайму один з гравців господарів грубо «в’їхав» у ногу захисника киян Олександра Романчука, після чого він достроково залишив поле. Діагноз лікарів був невтішним — у хлопця подвійний перелом ноги.

Запам’ятається зустріч і кумедним моментом у воріт гостей, коли Тарас Луценко не зупинив м’яч після пасу назад Горана Саблича, присудивши хорвату авторство автоголу.

«Ворскла» й донецький «Металург» зовсім нещодавно зустрічалися між собою у чемпіонаті країни. Тоді в Полтаві господарі вирвали перемогу на останній доданій хвилині. Зараз же підопічні Миколи Павлова святкували успіх на виїзді, відзначившись на самому початку першого тайму.

«Металург» є найкращою командою за той час, що я працюю в українському футболі. Три роки відпочинку, коли я не тренував, не рахуються. Але щось у них сьогодні не вдалося», — Павлов явно лестить господарям, оскільки гра виявилася доволі нудною.

 

ТАБЛО

Кубок України. 1/4 фіналу

«Олександрія» — «Шахтар» — 1:2

Голи: Казанюк, 41 — Селезньов, 34 (пен.); Гладкий, 90+2

6000 глядачів

«Сталь» (А) — «Динамо» —1:4

Голи: Саблич, 56 (у свої ворота) — Чернат, 14, 28; Ярмоленко, 36, 90+2

Вилучення: Д. Назаренко, 63 («С»)

7000 глядачів

«Таврія» — «Металіст» — 1:2

Голи: Ковпак, 85 — Зезе, 85; Трішович, 80

5100 глядачів

«Металург» (Д) — «Ворскла» — 0:1

Гол: С. Кравченко, 2

1500 глядачів

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Кубок англійської ліги. 1/8 фіналу. «Челсі» — «Бернлі» (Д–2) — 1:1 (пен. — 4:5), «Тоттенхем» — «Ліверпуль» — 4:2, «Сандерленд» — «Блекберн» — 1:2, «Арсенал» — «Уїган» — 3:0, «Манчестер юн.» — «Куїнз парк рейнджерз» (Д–2) — 1:0.

Кубок Іспанії. 1/16 фіналу (повторні матчі). «Реал» — «Реал Уніон» (Д–3) — 4:3 (перша гра — 2:3), «Барселона» — «Бенідорм» — 1:0 (1:0), «Рекреативо» — «Атлетик» — 2:1 (0:2), «Еспаньйол» — «Сельта» — 3:0 (2:2), «Мальорка» — «Малага» — 2:0 (1:1).

Кубок Італії. 1/8 фіналу. «Удінезе» — «Реджина» — 0:0 (пен. — 8:7), «Сампдорія» — «Емполі» — 2:1, «Наполі» — «Салернітана» (Д–2) — 3:1.

Кубок Франції. 1/8 фіналу. «Сошо» — «Ланс» — 0:1, «Бордо» — «Генгам» — 4:2, «Монпельє» — «Шатору» — 1:2, «Ніцца» — «Кретейль» — 3:0, «Ванн» — «Осер» — 2:0, «Ліон» — «Мец» — 1:3, «Гавр» — «Ренн» — 2:1, «ПСЖ» — «Нансі» — 2:0.