«Міс Земля» живе на Філіппінах

12.11.2008
«Міс Земля» живе на Філіппінах

Чергова корона найкрасивішої дівчини оминула Україну: на конкурсі «Міс Земля», який у ніч із неділі на понеділок проходив на Філіппінах, представниця нашої дер­жави не вийшла навіть у півфінал. 18–річна студентка Київського національного лінгвістичного університету Ольга Бєлоусова, попри розкішне довге волосся і пухкі губки, журі не вразила. Нагадаємо, що, на відміну від інших подібних конкурсів, учасниці змагання за титул «Міс Земля» повинні не лише продемонструвати свою вроду, вишукані манери і розум, а й щиру турботу про природу і навколишнє середовище.

А переможницею стала 22–річна представниця Філіппін Карла Паула Генрі, що викли­кало обурення в багатьох її конкуренток. Не тому, що Карла значно гірша за них, а тому, що, на їхню думку, судді від початку надавали представниці країни–господарки необ’єктивну перевагу. Титули трьох стихій, які на конкурсі «Міс Земля» вважаються фактично рівноцінними і поділяють друге місце, здобули Міріан Одембе з Танзанії («Міс Повітря»), Абігейл Елісальде з Мексики («Міс Вода») і бразилійка Татьяна Альвес («Міс Вогонь»). Окрім них, до півфіналу пройшли «міски» з Колумбії — Маріана Родрігес, Іспанії — Адріана Реверон, Насанін Нурі — Швейцарія і Дамела Торреальба—Венесуела.

І, вже традиційно останніми днями, не обійшлося на конкурсі без згадки про новообраного президента Сполучених Штатів Америки — Барака Обаму. Останнє запитання, яке поставили члени журі фіналісткам, звучало так: «Що б ви сказали Обамі, якби вам випала нагода поговорити з ним про глобальні проблеми екології?» Відповідь, яку дала Карла Паула Генрі, забезпечила їй корону «найземнішої» дівчини у світі: «Я попросила б пана Обаму допомогти включити до програми навчання не лише у США, а й на Філіппінах основи екології. Адже такими знаннями мають володіти всі народи, щоб разом дбати про Матір нашу — Землю», — розчулила суддів філіппінка.

До речі, після того, як в України забрали право на проведення цьогорічного конкурсу «Міс світу», Національний комітет «Міс Україна Земля» планує розпочати переговори про те, щоб наша країна прийняла змагання за корону наступної «земної міс», повідомляє сайт «Кореспондент».