Спробуйте наступного разу

14.10.2008

Мрії про медалі «мундіалю» українським майстрам міні-футболу знову доведеться відкласти. Після успішного виступу в Бразилії на першому груповому етапі українці минулими вихідними програли два матчі поспіль і відтак вибули з боротьби за місце в півфіналі.

У дебютній грі другого раунду наші хлопці в суботу були розтрощені італійцями: «сухий» перший тайм і чотири пропущені м’ячі в другому. Окрім того, червону картку побачив перед собою Роман Вахула зі львівського «ТВД», що ослабило нашу збірну перед недільним поєдинком проти іранців.

Чемпіони Азії здавалися найслабшим суперником у цьому раунді. Утім викликало занепокоєння перше місце, яке іранці поділили у своїй групі з чемпіонами світу, іспанцями, на попередній стадії. Побоювання виявилися недаремними. Хоча починалося все в неділю для нас дуже оптимістично.

Українці в дебюті забили аж двічі. Але по тому заробили пенальті у свої ворота, який вдало виконав капітан суперників Вахід Шамсає. До його активу можна записати й наступний гол іранців: вибиваючи м’яч із бокової лінії, Шамсає влучив у Федора Пилипіва, а від українця снаряд зрикошетив у ворота Владислава Лисенка — 2:2.

В українців наприкінці першого тайму вже майже нічого не виходило, з чого випливали чергові м’ячі в наші ворота. Спочатку Валерій Легчанов «проспав» довгу передачу від протилежних воріт на Мохаммеда Тахері, й іранець майстерно скористався цим пасом. А на останніх секундах 20-хвилинки він же ще раз «пробив» Лисенка зі штрафного — 3:5.

Після перерви підопічні Лисенчука діяли активніше й цілком могли зрівняти рахунок. За дві хвилини до закінчення матчу Легчанов пробивав штрафний без «стінки» (вже вдруге в цьому матчі), але потужний удар струснув стійку іранських воріт. Ільдар Макаєв скоротив рахунок чудовою «підрізкою» над голкіпером, але наступна навала плодів не принесла, хоча м’яч двічі пролітав за лічені сантиметри від «рамки» Назарі.

Тепер у «синьо-жовтих» залишився лише матч престижу проти господарів, який нічого для нас не вирішує.

 

ТАБЛО

Чемпіонат світу з футзалу (Бразилія). 2-й раунд. Група Е. Україна — Італія — 0:4 (Нора, 26, 33; Форте, 31, 39; вилучення: Вахула, 33 (У)), Україна — Іран — 4:5 (Макаєв, 6; Чепорнюк, 9; Хурсов, 16; Макаєв, 37 — Шамсає, 10 (пен.), 13 (пен.); Пилипів, 11 (у свої ворота); Тахері, 15, 20), Бразилія — Іран — 1:0, Бразилія — Італія — 3:0.

Турнірне становище: Бразилія — 6, Італія, Іран — 3, Україна — 0.