Перші на середині дистанції

11.10.2008
Перші на середині дистанції

Китайський бар’єр наші перестрибнули. (Фото Рейтер.)

Наша національна команда з міні–футболу продовжує успішно виступати на світовому форумі в Бразилії. У заключному матчі першого групового раунду підопічні Геннадія Лисенчука зіграли в Ріо–де–Жанейро з командою Китаю. Українці достроково забезпечили собі місце в другому груповому етапі, суперники ж були абсолютними аутсайдерами.

Однак у грі проти сильнішого опонента футзалісти Піднебесної вирішили грюкнути дверима. Цілий тайм китайці, яких тренує бразильський фахівець, успішно протистояли атакам «синьо–жовтих». Голкіперові суперників навіть вдалося парирувати пенальті, який невдало виконав Валерій Легчанов. Під кінець періоду азіати взагалі забили. Українців такий розвиток подій не влаштовував, і вони одразу ж відігралися — за 13 секунд після першого голу відзначився Валерій Зам’ятін із «Єнакієвця».

А в другій половині матчу наших «прорвало» — за чотири хвилини хлопці в жовтих футболках відзначились тричі (одного разу — за сприяння китайського захисника). Останнє слово в грі було за суперниками, які забили четвертий, і останній, свій м’яч на цьому чемпіонаті. Відзначився... голкіпер китайців Женг, який від своїх воріт поцілив у порожню «рамку» українців.

У групі С наші співвітчизники посіли перше місце, випередивши команду Аргентини за рахунок кращої різниці забитих і попущених м’ячів. У другому груповому раунді «синьо–жовті» зіграють зі збірними Бразилії, Італії та Ірану. Вже сьогодні підопічні Лисенчука вийдуть на майданчик, аби помірятися силами зі «Скуадрою адзуррою», а завтра зустрінуться з переможцем групи D — Іраном. Останню гру наша команда проведе у вівторок проти бразильців, які на чемпіонаті поки не програли жодного матчу і мають найкращу різницю забитих і пропущених м’ячів (49–1).

Інший квартет, що продовжить боротьбу за медалі, склали збірні Росії, Парагваю, Аргентини та Іспанії. До півфіналу вийдуть дві кращі команди з кожної групи.

 

ТАБЛО

Чемпіонат світу (Бразилія).

Група А. Бразилія — Куба — 9:0, Росія — Японія — 9:1.

Підсумкове становище: Бразилія — 12, Росія — 9, Японія — 6, Куба — 3, Соломонові острови — 0.

Група В. Італія — Парагвай — 2:4, Португалія — Таїланд — 3:2.

Підсумкове становище: Парагвай, Італія, Португалія — 9, Таїланд — 3, США — 0.

Група С. Україна — Китай — 4:2 (Зам’ятін, 19, 32, Макаєв, 35; Ху, 36 (у свої ворота) — Ху, 18; Женг, 38), Аргентина — Гватемала — 2:1.

Підсумкове становище: Україна, Аргентина — 10, Гватемала — 6, Єгипет — 3, Китай — 0.

Група D. Іспанія — Уругвай — 3:0, Іран — Чехія — 3:2.

Підсумкове становище: Іспанія, Іран — 10, Чехія — 6, Лівія, Уругвай — 1.