ХРОНІКА

02.10.2008

Гандбол

Українська заявка програла тендер на прийняття чемпіонату Європи 2012 року серед жіночих команд. Таке рішення прийнято на ІХ конгресі Європейської федерації гандболу у Відні. Право провести турнір отримала Голландія, чия заявка отримала вдвічі більше голосів конгресу ЄГФ, ніж кандидатура України.

Футбол

Наставник національної збірної України Олексій Михайличенко оголосив список гравців, які готуватимуться до матчу нашої команди з хорватами. У порівнянні з попереднім переліком, у нинішньому відсутні динамівці Мілевський та Несмачний, а також «гірники» Гай і Худжамов. Натомість уперше виклик до табору збірної отримав новий голкіпер «Динамо» Станіслав Богуш.

Воротарі: П’ятов («Шахтар»), Богуш, Шовковський («Динамо»). Захисники: Кучер, Чигринський, Шевчук («Шахтар»), Михалик («Ди­намо»), Ярмаш («Ворскла»), Мандзюк («Арсенал»), Русол («Дніпро»). Півзахисники: Ка­линиченко, На­заренко («Дніп­ро»), Голайдо («Таврія»), Тимощук («Зеніт», Росія), Левченко («Гронін­ген», Голландія), Кравченко («Ворскла»), Алієв («Динамо»). Нападники: Во­ронін («Герта», Німеччина), Шевченко («Мілан», Італія), Гоменюк («Таврія»), Селезньов («Шахтар»).

* * *

Колишній наставник румунського клубу «Клуж» Йоан Андоне заявив, що він може посісти посаду головного тренера дніпропетровського «Дніпра». В інтерв’ю одній із румунських газет Андоне повідомив, що на зв’язок із ним виходили представники «Дніпра» й цікавились, чи має той бажання попрацювати в українському чемпіонаті. Фахівець відповів згодою і тепер очікує на рішення української сторони. Свого часу румунський тренер виграв із «Клужем» чемпіонство своєї країни, але напередодні старту цього клубу в Лізі чемпіонів залишив посаду.

* * *

Попередній тренер «Дніпра» Олег Протасов недовго залишався без роботи. Відтепер фахівець очолюватиме клуб першої російської ліги «Кубань». Він уже прибув до Краснодару і вчора був представлений як головний тренер команди.

* * *

55–річний бразилець Зіко, уславлений у минулому футбоіліст, став новим головним тренером ташкентського клубу «Буньодкор–Курувчі». Раніше він працював зі збірною Японії та турецьким «Фенербахче». Зараз «Курувчі» лідирує в чемпіонаті Узбекистану та груповому турнірі Ліги чемпіонів АФК, у його складі виступає уславлений бразилець Рівалдо.

Теніс

Успішно виступають в одиночному розряді турніру ІІ категорії в Штутгарті сестри Бондаренко. На Катерину, яка пробилася до основного турніру через кваліфікацію, у стартовому раунді очікувала італійка Флавія Пенетта. Перший сет Катерина віддала, але у двох наступних здобула перемогу — 4:6, 6:2, 6:1. Надалі суперницею українки стане американка Венус Уїльямс, яка «сіяна» тут під шостим номером. А Олена Бондаренко, яка в першій зустрічі перемогла грекиню Даниліду, в 1/8 фіналу зустрінеться з сербкою Єленою Янкович другою ракеткою світу.

Легка атлетика

«Легкоатлеткою року» в Європі, за версією Європейської асоціації легкої атлетики, стала російська стрибунка з жердиною Олена Ісінбаєва. Спортсменка, яка в цьому році встановила три світові рекорди та стала олімпійською чемпіонкою, перемогла найближчих переслідувачів із великим відривом.