Код убивці

27.09.2008

Часи шаленої популярності роману Дена Брауна «Код да Вінчі» вже минули, але й досі знаходяться читачі й глядачі, на яких цей твір справляє неабияке враження. 25–річний італієць Марко Луці, подивившись однойменну кінострічку, зняту за мотивами роману, був вражений так сильно, що... уявив себе антихристом. І вирішив почати свою діяльність у новій іпостасі з винищення католицьких священиків.

Для початку новоявлений «а­нтихрист» вирушив до найближчої церкви й накинувся з ножем на 68–річного настоятеля Каїно Калітрі. Злочинця вдалося затримати, а падре з пораненням у шию у важкому стані перебуває в лікарні. Окрім того, Луці завдав поранень іще трьом людям, які намагалися захистити священнослужителя.

У кишені нападника знайшли записку з текстом: «Це тільки початок, 666». Найцікавіше, що за результатами попередньої експертизи хлопець визнаний психічно здоровим.

Марко розповів поліцейським, що «Код да Вінчі» змінив його життя, а ті, хто не бачить у цьому творі глибокого змісту, який побачив він, — просто недалекі люди...