Після гучної «показухи»

27.09.2008

Власне урочиста подія сталася ще 7 жовтня 2007 року. Тоді в Дніпропетровську помпезно відкрили Палац водних видів спорту. З цієї нагоди до обласного центру приїхали знамениті українські плавці Яна Клочкова та Андрій Сердінов (він саме через те, що немає нормального басейну в рідному місті мусив тренуватися в Харкові). Стрічку перерізав тодішній Прем’єр–міністр Віктор Янукович.

Проте до пуття об’єкт доводили впродовж ще майже року. І тепер його називають першою в історії України спорудою, яка обладнана необхідними засобами для проведення змагань із водних видів спорту всіх рівнів.

Хоча і в 1970 році, коли в Дніпропетровську ввели в дію Палац водних видів спорту «Метеор» ВО «Південмаш», споруду називали такою, якій не було рівних за технічними та впровадженими технологіями на весь Радянський Союз.

За зізнанням нинішнього гендиректора «Південмашу» Володимира Сербіна, спершу вони хотіли обмежитися косметичним ремонтом, однак пересвідчилися, що за 30 років багато систем вийшли з ладу. Отож довелося піти на повну реконструкцію, під час якої застосовували неординарні методи, як–от розбирання даху за допомогою гелікоптера.

Оновлений водний спорткомплекс тепер можна сміливо порівнювати з введеним у дію також у вересні дніпропетровським футбольним стадіоном «Дніпро». Чаша басейну має розміри 25х50 метрів, є три басейни для дітей, вишка для стрибків, спеціальна триметрова платформа для синхронних стрибків у воду, швейцарська система автоматичної фіксації часу, два спеціалізовані тренажерні зали, ігровий спортивний зал тощо.

Сергій ДОВГАЛЬ