НОВИНИ ПЛЮС

16.09.2008

Росія констатує проблеми з Україною

Президент Росії Дмитро Медведєв у ході телефонної розмови з українським колегою Віктором Ющенком звернув увагу на проблеми у двосторонніх відносинах, що потребують вирішення. Як повідомляє прес–служба Кремля, «з російської сторони була підтверджена наявність цілого ряду проблем у двосторонніх відносинах, для вирішення яких треба ретельно й конструктивно працювати на експертному рівні, без політизації існуючих розбіжностей, у рамках діючих російсько–українських механізмів». «Як було відзначено, після вирішення цих питань можуть бути обговорені конкретні строки контактів на вищому рівні», — цитує повідомлення «Інтерфакс–Україна».

Вибори–2008

Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз пропонує главі Компартії Петрові Симоненку створити спільний виборчий блок для участі в парламентських виборах. Про це йдеться у відкритому листі Мороза до Симоненка, поширеному прес–службою СПУ.

«КПУ, СПУ та інші партії лівого та лівоцентристського спрямування створюють виборчий блок, обмежуючи тим самим впливи псевдолівих партій–клонів», — пропонує Мороз. При цьому, за його словами, мають враховуватися пропорції, визначені результатами останніх парламентських виборів. Встановлене співвідношення зберігається у всіх частинах спільного виборчого списку, пропонує глава СПУ.

* * *

БЮТ почав активну підготовку до дострокових парламентських виборів. Про це повідомив народний депутат від Блоку Тимошенко Богдан Губський в інтерв’ю сайту INTV. «Ми створили всю вертикаль штабної роботи — від центрального до районного та сільського штабу. БЮТ активно готується до дострокових виборів. Від суботи депутати їздять по округах, проводимо прес–конференції», — каже Губський.