Лідер? Бий його!

12.09.2008

Останні офіційні матчі європейських збірних вкотре підтвердили тезу про поступове нівелювання різниці між колишніми лідерами й начебто слабкими командами. Чого тільки варта поразка швейцарців під керівництвом Отмара Хітцфельда на стадіоні «Летцигрунд» у Цюриху від скромного Люксембурга!

Не менш сенсаційний підсумок принесла зустріч у Гельсінкі. Фаворити четвертої групи, німці, ледве вирвали нічию у збірної Фінляндії. Фіналістів чемпіонату Європи врятував хет–трик Мирослава Клозе. У другому матчі цієї компанії росіяни перемогли непоступливу збірну Уельсу.

На тлі цих результатів менш несподіваним виглядає поразка в першій групі Португалії. На домашній арені лісабонського «Спортинга» господарі, ведучи в рахунку за кілька хвилин до фінального свистка 2:1, примудрилися пропустити два м’ячі й віддати три очки данцям.

Продовжує переможну ходу збірна Литви. Після виїзної перемоги в Бухаресті над румунами вдома підопічні португальця Коусейро розібралися зі ще одним учасником Євро–2008 — Австрією. У цій же сьомій групі серби поступилися в Парижі французам. «Нам потрібно було за будь–яку ціну здобути три очки. Але наприкінці гри ми панікували, хоча могли переграти суперника і з більшим рахунком», — заявив після гри французький форвард іспанської «Барселони» Тьєрі Анрі.

Орест ПЕТРІВ