НОВИНИ ПЛЮС

10.09.2008

Яценюк підписав закони

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк підписав усі закони, ухвалені парламентом минулого пленарного тижня. Про це агенції УНІАН повідомив прес–секретар спікера Андрій Жигулін. За словами Жигуліна, підписані Яценюком закони будуть відповідним чином оформлені в апараті Верховної Ради і спрямовані на підпис Президентові Віктору Ющенку. Глава держави висловив намір ветувати закони, які, на якого думку, не відповідають Конституції.

«Нашоукраїнці» в Грузії

Делегація представників партії «Наша Україна» на чолі з головою В’ячеславом Кириленком відвідала Грузію. Українці мали низку зустрічей на високому рівні, включно з президентом Михаїлом Саакашвілі. Виступаючи в грузинському парламенті, Кириленко сказав: «Нас об’єднує спільний вибір, бо ми належимо до європейської цивілізації і, здобувши свободу після довгих років поневолення, повертаємося додому в Європу». Він наголосив, що «для нас боротьба за цілісність Грузії — це боротьба за цілісність України, а боротьба за мир на Кавказі — це боротьба за мир в усій Східній Європі». «Нашоукраїнці» також мали відвідати грузинські міста, які постраждали під час війни.

Рятуйте від рятівників!

Львівська обласна організація партії «Наша Україна» має намір влаштувати 13 вересня народне віче на підтримку демократичної коаліції. Лідер «нашоукраїнців» Львівщини Петро Олійник сказав, що віче закликатиме схаменутися Блок Юлії Тимошенко і відновити демократичну єдність коаліції. Акцію планують провести в центрі міста, біля пам’ятника Шевченку.

Цікаво, що заявку на проведення акції 13 вересня біля монумента Кобзарю подала й обласна організація партії «Батьківщина». БЮТівці також «рятуватимуть» демократичну коаліцію. «Батьківщина» має намір проводити акцію упродовж двох днів.