ХРОНІКА

28.08.2008

Футбол

Головний тренер збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив імена 23 гравців, які готуватимуться до відбіркових матчів чемпіонату світу проти команд Білорусі (6 вересня у Львові) й Казахстану (10 вересня в Алмати). У списку лише одна зміна в порівнянні зі складом на недавню товариську зустріч із поляками: замість травмованого голкіпера «Дніпра» В’ячеслава Кернозенка до лав «синьо­жовтих» викликано Рустама Худжамова з «Шахтаря». Збір нашої команди розпочнеться першого вересня в КончіЗаспі.

* * *

Позавчора капітан збірної України Андрій Шевченко пройшов медичне обстеження в «Мілані» й поставив свій підпис під контрактом з італійським клубом. Лондонський «Челсі» віддав Шеву «россо­нері» в оренду терміном на один рік. Фінансові деталі угоди не розголошують.

* * *

Ліга чемпіонів. 3й кваліфікаційний раунд (повторні матчі). «Панатинаїкос» (Греція) — «Спарта» (Чехія) — 1:0 (перша гра — 2:1), «Петржалка артмедіа» (Словаччина) — «Ювентус» (Італія) — 1:1 (0:4), «Вісла» (К, Польща) — «Барселона» (Іспанія) — 1:0 (0:4).

* * *

Кубок УЄФА. 2й кваліфікаційний раунд (повторні матчі). «Локомотив» (С, Болгарія) — «Борац» (Сербія) — 1:1 (0:1), «Норселлан» (Данія) — «Квін оф зе саус» (Шотландія) — 2:1 (2:1).

Хокей

Київський «Сокіл» зіграв чергові контрольні матчі. У білоруському Жлобіні підопічні Олександра Сеуканда обмінялися перемогами з тамтешнім «Металургом» — 5:2 (Наваренко, Шафаренко, Литвиненко, Караульщук, Малов) і 1:6 (Д’яченко). Шанс реабілітуватися за розгром на День Незалежності України наша команда матиме сьогодні й завтра, коли прийматиме «Металург» у Броварах.

У цих зустрічах у складі киян дебютують російські форварди з багатим досвідом виступів у суперлізі Сергій Шаламай і Андрій Шурупов, які перебувають у «Соколі» на перегляді.

* * *

Місце проведення другого раунду Континентального кубка в групі В перенесено з литовського Електреная до польського Кракова. Пов’язано це з можливими затримками запуску льодового устаткування в електренайському палаці. У розіграші єдиної путівки до третього кола турніру братимуть участь «Енергія» (Литва), «Сокіл» (Україна), «Краковія» (Польща) й «Трапперз» (Голландія). Крім того, ІІХФ на тиждень посунула термін проведення змагань — з 17—19 на 24—26 жовтня.

Баскетбол

Чемпіонат Європи­2009. Жінки. Кваліфікаційний турнір. Група А. Ізраїль — Україна — 63:66 (Горбунова, Огородникова (по 18)), Німеччина — В. Британія — 59:61.

Турнірне становище після трьох матчів: Україна — 7 (4), Ізраїль, Литва — 5, В. Британія — 4, Німеччина — 3.

Найближчої суботи українки зіграють в Кардіффі (Уельс) із британками.

* * *

Кубок дружби (Київ). Чоловіки. 3й тур. Україна — Естонія — 97:64 (Дроздов (20)), Білорусь — Словаччина —84:81.

Підсумкове становище: Білорусь — 6, Україна — 5, Естонія — 4, Словаччина — 3.

* * *

Міжнародний турнір (Естонія). Чоловіки. 1й тур. Україна — Данія — 79:81 (Буцький (15), Агафонов (13)), Естонія — Ізраїль — 69:66.

* * *

Товариські матчі. «Партизан» (Сербія) — «Хімік» — 58:51 (Джексон (15)), «Проком» (Польща) — «Дніпро» — 87:70 (Хижняк (15)), «Бременгавен» (Німеччина) — «Будівельник» — 73:79 (Уезерс (16)), «Азовмаш» — «Ольденбург» (Німеччина) — 90:62 (Сельєрс (17)), «Донецьк» — «Союз Заріччя» (Росія) — 75:82 (Бургесс (19)).

Бокс

Найкращий боксер Олімпійських ігор у Пекіні, українець Василь Ломаченко, заявив, що не збирається переходити в професіонали попри те, що має кілька пропозицій від промоутерських компаній. У любителях 20річний одесит планує виступати до Олімпіади­2012 у Лондоні. «Я мрію стати дворазовим олімпійським чемпіоном», — не приховував амбіцій Ломаченко.

* * *

Почесний чемпіон світу в суперважкій вазі за версією WBC Віталій Кличко підтвердив, що позавчора підписав контракт на бій із діючим чемпіоном організації — нігерійцем Самуелем Пітером. Як і очікувалося, протистояння відбудеться 11 жовтня в Берліні в новій арені, що вміщує 13 тисяч глядачів. Уже сьогодні Кличко й Пітер проведуть пресконференцію в НьюЙорку, а завтра — в німецькій столиці. 1 вересня в Австрії українець почне підготовку до бою.