ХРОНІКА

09.08.2008

Споруди

Державне підприємство НСК «Олімпійський» підписало договір на виконання робіт із реконструкції стадіону з німецьким архітектурним бюро GMP von Gerkan, Marg und Partner (ця фірма відома проектуванням Олімпійського стадіону в Берліні). Рішення про укладення контракту ухвалила міжвідомча робоча група з реконструкції арени, створена відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів 5 липня 2007 року. Міністр у справах молоді, сім’ї та спорту Юрій Павленко оголосив про це, перебуваючи в Пекіні.

Як відомо, проведений міністерством конкурс провалився, завершившись скандалом між його переможцем, тайванською компанією «Арказія», й чиновниками. Цього разу державні службовці вирішили обійтися без проведення конкурсу. Упродовж 60 днів німецька фірма має презентувати концептуальний проект, ще за 120 днів — уже робочий. Будівельні роботи вестимуться паралельно з узгодженням документів.

Міністерство не має сумнівів, що архітектурні рішення GMP позитивно оцінять експерти УЄФА, і запевняє, що завершення робіт із реконструкції «Олімпійського» відбудеться відповідно до вимог і термінів УЄФА.

Хокей

У першій зустрічі Меморіалу Павла Забойника в Словаччині київський «Сокіл» у Зволені зіграв унічию 3:3 із клубом «Мартін». За українців голами відзначилися Д’яченко, Сальников, Цируль. У серії ж післяматчевих булітів перемогу здобули господарі — 3:2.

* * *

На першому етапі вищої ліги чемпіонату Росії «Сокіл» лише двічі прийматиме суперників у Києві. 22–23 грудня у столичному Палаці спорту зіграє «Бєлгород», а 26–27 —«Капітан». Інші зустрічі підопічні Олександра Сеуканда проведуть у Броварах, оскільки в ці дні в Палаці спорту відбуватимуться комерційні заходи.

Футбол

У Бердичеві, що на Житомирщині, стартував міжнародний турнір пам’яті видатного гравця й тренера київського «Динамо» Анатолія Пузача. За головний приз змагаються юнацькі колективи Хмельницького, Бердичева, Вінниці, Житомира, Чуднова, а також мюнхенська «Баварія».