Неприкритий патріотизм

29.07.2008

Великими неприємностями може обернутися для перуанської моделі Лейсі Самудіо надмірна демонстрація, як вона думала, патріотизму. Лейсі сфотографувалася, сидячи на коні повністю оголеною (з одягу — тільки ковбойський капелюх на голові) і загортаючись у державний прапор Перу.

Однак реакція на фото виявилася зовсім не такою, як очікувала модель. Сам міністр оборони Перу Антеро Флорес Араос, побачивши знімки Лейсі, відніс у прокуратуру заяву про недостойну поведінку манекенниці. Якщо прокуратура підтримає висновок оборонного відомства про те, що Самудіо винна в оскверненні державної символіки, красуні загрожує до чотирьох років ув’язнення.

Але дівчину така перспектива, схоже, не лякає. Лейсі тішиться, що завдяки цій історії стала ще популярнішою в себе на батьківщині, та й у світі про неї дізналися. «Я люблю Перу і демонструю це своїми тілом і душею», — заявила манекенниця. І пообіцяла прихильникам, що най­ближчим часом будуть опубліковані її нові відверті фото з використанням інших предметів державної символіки. (До речі, у США в купальниках, оформлених «під національний прапор», танцюють стриптизерки і знімається ледве не кожна друга учасниця відвертих фотосесій та порнофільмів.)

Хоча, можливо, почуття перуанських патріотів особливо образило те, що номер журналу з оголеною Лейсі з’явився у продажу саме напередодні святкування дня незалежності, який Перу відзначає 28 липня.