НОВИНИ ПЛЮС

26.07.2008

Жванія пропонує імпічмент

Заява Президента Віктора Ющенка про те, що народний депутат Давид Жванія причетний до отруєння глави держави, є підставою для початку процедури імпічменту. «Подібні дії Ющенка ставлять під сумнів його відповідність високій посаді Президента України, адже порушення Конституції, зокрема у частині презумпції невинуватості», йдеться у заяві прес–служби Жванії.

Учора на прес–конференції Давид Жванія сказав, що має намір оскаржувати в суді всі звинувачення щодо його причетності до отруєння Віктора Ющенка. Водночас він відзначив, що висловлювання самого Ющенка з цього приводу не надається для оскарження. «Форма заяви Президента в юридичній площині не дає можливості безпосередньо оскаржувати це в суді. Я думаю, що його готували юристи», — каже депутат–«НУНСівець». На запитання журналістів, чи причетний він до злочину, Жванія відповів: «Абсолютно точно — ні», повідомляє «Українська правда».

«ЄЦ» коментує аеропорти

Голова ради партії «Єдиний центр» Ігор Кріль вважає, що, плануючи побудувати два аеропорти в Київській області, уряд лобіює інтереси олігархів, наближених до керівництва Кабміну. Коментуючи заяву міністра транспорту і зв’язку Йосипа Вінського про побудову нових аеропортів у селі Бугаївка та на околицях Білої Церкви, Кріль заявив, що уряду слід займатися модернізацією існуючих 34 державних аеропортів. «Відомо, що земельні ділянки поблизу цих населених пунктів, подані у пропозиціях до Мінтрансу від низки закордонних компаній–інвесторів, перебувають у приватній власності олігархів із БЮТ», — зауважив голова «ЄЦ».

Вінський хоче контролювати «Укртелеком»

Міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський виступає за переведення «Укртелекому» в управління Міністерства транспорту та зв’язку, допоки не буде проведено приватизацію. «Я впевнений, що неправильно те, що є сьогодні, коли практично чотири роки «Укртелеком» перебуває без державного контролю і державного управління. В результаті — півтора мільярда збитків планується», — цитує Вінського УНІАН. Мінтранс підготував відповідне звернення до уряду.