Із Лондона до Нью–Йорка автобусом

26.07.2008

Британська транспортна фірма «Озбас», починаючи з наступного року, буде організовувати автобусні подорожі з Лондона до Нью–Йорка. На своїй інтернет–сторінці www.oz–bus.com фірма повідомляє, що автобусний маршрут загальною протяжністю 22 тис. км пролягатиме через країни на схід від Британії, зокрема територіями Голландії, Німеччини, Польщі, Білорусі, Росії, Китаю та Канади. Ціна подорожі, яка буде тривати 18 тижнів, становить п’ять тис. фунтів стерлінгів (приблизно 50 тис. гривень). Дату першого виїзду з Лондона до Нью–Йорка заплановано на 29 березня 2009 року, а прибуття до кінцевого пункту — 2 серпня. Наступний рейс відбудеться 29 липня — 29 листопада. Перевізник також відкрив продаж квитків на сполучення у зворотному напрямку. Перший автобус виїде з Нью–Йорка 15 травня.

Читач може подумати, що ця божевільна ідея приречена на фіаско. Далебі! Уже вдало працюють автобусні лінії Лондон—Сідней (Австралія) та Сідней—Лондон. Цього місяця автобус вперше вирушив за маршрутом Берлін—Сідней.

Траса зі столиці Британії до найбільшого міста Австралії пролягає через 20 країн трьох континентів, триває 17 тижнів, а квиток коштує 3850 фунтів. 10 квітня автобус вирушив із Сіднея і має прибути до Лондона в середині серпня. Найближчий рейс із Лондона до Сіднея заплановано на 14 вересня. Усі квитки на нього вже продано.