Іди, Бут!

22.07.2008

Депутатська група «Народної самооборони» виключила зі своїх лав народного депутата Юрія Бута, який разом із БЮТівцем Ігорем Рибаковим заявив про вихід із коаліції. Як розповів на вчорашній прес–конференції народний депутат від «НаСа» Кирило Куликов, головною причиною виключення є демарш Бута.

Виключення Бута не матиме за собою юридичних наслідків для депутата. Щодо позбавлення депутатських повноважень, то, на думку Куликова, багато чого в ситуації з виходом Бута з коаліції повинен роз’яснити Конституційний Суд. Зокрема, чи вихід депутата з коаліції означає і його вихід із фракції.

Кирило Куликов також припустив, що Бута можуть позбавити мандата в тому випадку, якщо виявиться, що він незаконно отримав українське громадянство (донедавна Бут мав російський паспорт).«Негромадянин України Бут народним депутатом бути не може», — цитують Куликова «Українські новини».

Раніше спробу позбавити повноважень перебіжчика здійснила фракція Блоку Юлії Тимошенко. З’їзд БЮТ звернувся до ЦВК з клопотанням «звільнити» Рибакова. Одначе два тижні тому Одеський окружний адміністративний суд заборонив Центральній виборчій комісії здійснювати дії щодо реєстрації наступного за черговістю кандидата в депутати за списком БЮТ.