08.08.08: шлюб із нескінченністю

12.07.2008
08.08.08: шлюб із нескінченністю

Молодята купують обручки, аби обмінятися ними в «день кілець» 8 серпня. (Фото Тетяни ШЕВЧЕНКО.)

Пригадуєте минулорічний весільний бум 07.07.07? Люди прагнули якщо не одружитися, то хоча б зробити щось пам’ятне в таке «щасливе» число: зачати дитину, відсвяткувати день народження (який насправді припадає на іншу дату), стрибнути з парашутом тощо. Сьомого числа сьомого місяця дві тисячі сьомого року було встановлено справжній рекорд за кількістю весіль: сотні тисяч закоханих по всьому світу вважали, що саме це поєднання чисел стане для них запорукою щастя. Тільки в Україні 7 липня минулоріч зареєстрували понад 5 тисяч шлюбів. А цього року, очевидно, цей рекорд поб’є дата 08.08.08. Молоді пари намагалися «застовпити» в РАЦСах місце на одруження 8 серпня 2008–го ще з минулої осені, хоча, згідно з правилами, бронювати час для шлюбу можна не раніше, ніж за три місяці.

 

«Вісім» буде всім

Кого не спитаєш — всі скажуть: «Аякже! Цифра «8» — дуже гарна! Вона схожа на знак нескінченності, до того ж нагадує два переплетені персні». А тут — 08.08.08 — аж тричі поспіль! Тож передбачлива молодь почала бронювати місця у відділах реєстрації цивільного стану задовго до того, коли на обрії замаячив «день кілець». І це, зауважте, у високосний рік, який зазвичай відлякує молодят.

Добру характеристику «вісімкам» дає не лише народний поголос, а й фахівці. «Вісімка» — дуже сильна цифра, — каже в коментарі «УМ» нумеролог Людмила Савіна. — Вона означає нескінченність, стабільність, багатство...» Але, ця цифра має дві сторони — позитивну й негативну, «любить як духовне, так і матеріальне». Якщо ви в цей день поєднаєте обидва визначення, то буде вам щастя. Але якщо сконцентруєте увагу лише на багатстві, то, швидше за все, втратите його.

«Не забувайте, що 08.08.2008 — дата не тільки трьох вісімок. Тут ще є двійка, — зауважує пані нумеролог. — Якщо додати всі цифри — 8+8+2+8, вийде 26. А 2+6 знову дорівнює восьми!» Справжня числова магія, чи не так?

8 серпня потрібно одружуватись, а кохатися — зась

Ситуація на зірковому небі в цей день зіграє на користь молодят, кажуть вчені. Адже в цей день Місяць перебуватиме в Скорпіоні, який сприяє тривалим стабільним шлюбам. «Не хочу нікого лякати, але все, що стається у високосний рік, не завжди є стабільним. Немає нічого певного, як і переважна більшість шлюбів у цей рік, — пояснює «УМ» астролог, космопсихолог і народознавець Іван Круп’як. — Однак 8 серпня — це, мабуть, винятковий день у високосному році, чи не єдиний сприятливий для одруження. Це день каяття, коли треба забути всі образи». За словами астролога, символ 08.08.08 — «птах Фенікс», він обіцяє бути енергетично потужним і переможним. До речі, зауважує Круп’як, Олімпійські ігри в Пекіні почнуться 08.08.08 о 20:08.

Цікаво, що деякі астрологи радять молодим парам обирати 8 серпня 2008 року днем для одруження, та аж ніяк не для першої шлюбної ночі. Із цим можна почекати до полуночі, коли настане 9 серпня.

«Підходимо до РАЦСу — а черга зникає за горизонтом!»

«Минулого року наші друзі побралися 07.07.07. І нам уже пора було одружуватись, ще з зими всі підганяють! — розповідає «Україні молодій» Неллі Шут, наречена з Сімферополя. — Ми з Михайлом зустрічаємося вже досить довго. От і подумали: справді, чому б не одружитися цього року? Вирішили наслідувати «нумерологічний» приклад друзів і одружитися 08.08.08». Дівчина розповідає, що це була більше її ідея, аніж коханого Михайла Просянніка з Харкова. «Хлопцеві було байдуже, коли одружуватися, а мені сподобалася така дата. Хоча моїм улюбленим числом завжди була «трійка», — зізнається Неллі. — Але я почала «копати» різну інформацію про цифру «8», начиталася астрологічних прогнозів, нумерології тощо. Тепер знаю: «8» означає нескінченність, та й узагалі це дуже гарне число».

Молодята розуміли, що чергу потрібно займати в перші ж дні прийняття «замовлень» на 8 серпня. «Пішли ми в РАЦС у травні, одразу після дня Перемоги, — пригадує Неллі. — Обрали центральне відділення реєстрації шлюбів у Сімферополі, там дуже красиво. Тільки підходимо — бачимо, що черга зникає вже десь за горизонтом! Тому одразу ж розвернулися й поїхали до менш «крутого» РАЦСу. І знаєте, одразу ж вдалось подати заяву, і без жодних хабарів. Все було без проблем, нас записали на 11:00».

«Продайте місце на восьме!»

«Лихоманка трьох вісімок» охопила весь світ, і досі є бажаючі побратися за будь–яку ціну, лише б 08.08.08. «Питання життя і смерті! Можливо, хтось передумав одружуватись і може поступитись місцем? БУДЬ ЛАСКА — ПРОДАЙТЕ місце на 08.08.08. Хочу одружитися саме в цей день!» — таке повідомлення на одному з форумів залишив ще в червні Дмитрій Туєв, наречений з Іжевська (Росія). Відчайдушний хлопець хоче повести свою кохану під вінець саме 8 серпня, але до відділу реєстрації звернувся запізно. «У нас тут повний переполох! Місць у ЗАГСах Іжевська не було ще кілька місяців тому. 300 заяв тільки в центральний ЗАГС, — розповів Дмитро в коментарі «УМ». — Тут така черга, що реєструвати молодят 8 серпня будуть до 22:00».

Хлопець був готовий заплатити будь–яку суму, аби попасти з коханою на рушник у «день трьох кілець». Незнайома людина порадила спробувати щастя в передмісті. «Ми подали заяву в Зав’ялово, це передмістя Іжевська. Хабарів нікому давати не довелося, місце ще було, — каже Дмитро. — Правда, за шлюбні послуги доведеться доплачувати, адже ціни на 8 серпня підскочили вдвічі».

Кримчанка Ірина Гнатів, дружка молодят, які одружуються 08.08.08, має друзів, які пішли під вінець 7 липня минулого року. Вони теж запізно спохопилися, але звернулися в РАЦС, де працювали «знайомі знайомих», і пару «прилаштували» там до загальної черги «по блату» — за 150 гривень додаткової платні.

Хабар не пройшов. Хоча в глибинці варіанти можливі

«У нас уже спокійно!» — заявили «УМ» у Центральному РАЦСі Києва. Тут на 8 серпня прийняли заяви 74 пар. П’ятницю 08.08.08 у головному відділі реєстрації шлюбів України вважають звичайним робочим днем, який нічим не відрізняється від інших, і вірити в якусь магію чисел відмовляються. «Мабуть, якби 8 серпня 2008 року припадало на понеділок, була б інша ситуація, — каже керівник Центрального РАЦСу Наталя Набережна. — Хоча якщо 9 вересня 2009 року припаде на будній день і ми спостерігатимемо так само багато охочих реєстрували шлюб, тоді я зможу повірити в таку закономірність».

За словами Наталії Іванівни, термін подачі заяв на реєстрацію шлюбу в «день кілець» сплив 8 липня, за місяць до бажаної церемонії. Але в деяких пар ще є шанс потрапити до числа щасливчиків. «Є випадки, коли ми продовжуємо термін подачі заяв за умови, якщо пара за певних обставин не могла подати заяву раніше, — пояснює пані Набережна. — За законом України, таке можливо за наявності спільних дітей та іншого. Але такі пари цього дня зможуть розписатись в нас лише після 18:00».

«УМ» вирішила піти на експеримент і спробувати ввічливо запропонувати хабара за укладення шлюбу 08.08.08 у Дарницькому районному РАЦСі столиці. До честі керівників цього відділу, вони в телефонній розмові рішуче «відшили» підступного журналіста. Натомість запропонували постукати кудись у глибинку — мовляв, там ще можуть пустити на «чарівну дату».

Тож «УМ» зателефонувала в Баришів­ський район Київської області. «Ви вже не можете подавати заяву на реєстрацію шлюбу, запізно. Це робиться за місяць до церемонії. Час уже минув», — відповідає суворий жіночий голос із відділу РАЦС райуправління юстиції. «Просто дуже хочеться одружитись саме цього числа!» — прошу з надією в голосі. «Ну є випадки, коли ми йдемо назустріч, — заспокоює співрозмовник. — Наприклад, якщо ви вагітні і маєте довідку від лікаря, або хтось із молодят невиліковно хворий чи був у довгостроковій відпустці...» — «А якщо ні — невже більше немає варіантів?» — питаю розпачливо. «Ну це вже не телефонна розмова. Начальника відділу наразі немає, передзвоніть пізніше і заїдьте до нас. Усе обговоримо на місці!» — ввічливо попрощалася держслужбовець.

 

МАГІЯ ЧИСЕЛ
Що означає цифра «8»

Деякі вчені стверджують, що число «8», як і будь–яке інше, несе в собі відповідну інформацію та енергію і є своєрідним символом зі своїм трактуванням. Піфагор стверджував, що «8» означає гармонію, вважав його священним числом, якому відповідає «любов», «порада», «ставлення», «закон», «погодження».

Крім того, це число є ключовим у деяких релігіях. Варто згадати про головний символ буддизму — колесо з вісьмома шпицями. В індійських ведах ідеться про вісім «благородних принципів». У вченні фен–шуй цифру «8» також відносять до дуже сприятливих. В нумерології це символ процвітання, матеріального благополуччя в майбутньому. Усе це разом наповнює дату 08.08.08 глибоким змістом, особливо для молодят. Тож якщо ви вирішили одружуватися 8 серпня 2008 року, зірки будуть на вашому боці.

Астрологи кажуть, що існує пряма залежність від того, на який день припадає весілля. В цьому році
8 серпня припадає на п’ятницю — день Венери. Тож шлюб, взятий у цей день, буде вдалим, а молодят очікує взаєморозуміння в інтимному житті й успішний бізнес.

 

 

МАГІЯ ЦІН

Якщо вам таки вдалося подати заяву на реєстрацію шлюбу 08.08.08, орієнтуйтеся на вищий рівень цін цієї дати, ніж в інші дні. Адже сфера послуг також готується до весільної лихоманки. «Хочете, щоб ваше весілля стало найромантичнішим? Потрібно всього лише опинитись в правильному місці в правильний час. Остання можлива резервація на 08.08.2008! Вартість весільного «пакету послуг» — 1200 євро», — українське інтернет–павутиння вщерть заповнене різноманітними пропозиціями для святкування весіль 8 серпня. Туроператори пропонують спеціальні поїздки за кордон на цей день — «романтичний Париж», «золота Прага» тощо.

  • Коли вона не працює...

    Дочка Шона Карра, більше відомого як зятя Юлії Тимошенко, трохи підпсувала «страждально–войовничий» імідж своєї непрямої «бабусі». Завдяки їй усі дізналися, що торік Юля Володимирівна непогано відпочила в Іспанії. А сайту «Таблоїд» стало відомо, що за свій кількатижневий релакс Тимошенко платила по 7 тисяч євро за добу. >>

  • На небезпечно малій висоті

    «Ти диви: тут як на авторинку, — двоє друзів роздивлялися літаки з парку «антонівської» авіакомпанії, що стояли в ряд один біля одного. — Напишемо внизу: не битий, не шпакльований, один господар...». >>

  • Смугаста, мов Тигр

    «Хобі, що стало стихійним лихом» — так називає своє захоплення прогнозуванням погоди відомий волинський журналіст і письменник Володимир Лис. Займається він цією справою понад двадцять років. Перший свій прогноз склав у 1989 році, й відтоді щороку тисячі людей у всіх куточках України чекають «погоди від Володимира Лиса». Хоч Володимир Савич попереджає, що прогноз він складає винятково для Волині, відтак його передбачення «діє» в радіусі 150 кілометрів. >>

  • Віщий бабак

    ...Густа завіса хмар над Гайдарами, що на Харківщині, і непримне мрячіння дрібного дощу принесли добру звістку. Новий український синоптик Тимко II не побачив учора власну тінь. Це означає, що весна в наших краях буде ранньою і теплою. Отже, зимі вже недовго залишилося... >>

  • Медові ріки на Дніпрових берегах

    Сьогодні цивілізований світ не хоче їсти цукор і лікуватися хімією — він повертається до тисячолітніх джерел життя і обирає... мед. На всіх континентах «нектар богів» стає рушієм харчового, сільськогосподарського, фармацевтичного, косметичного виробництва. Продукти бджільництва тепер в усьому — в помадах, хлібі, інгаляторах, жувальних гумках, мазях, вині... Україна у «медових справах» задніх не пасе: за виробництвом меду ми — перші в Європі й п’яті у світі. В нас прадавня культура бджільництва й надзвичайні економічні перспективи. Мед може і повинен стати світовим брендом української нації — таким як французький сир і вино чи російська горілка. І світ уже дав нам картбланш: у 2013 році до України з’їдуться на конгрес бджолярі з усіх куточків планети. Адже на цьогорічному всесвітньому форумі у Франції ми переконали усіх: Україна — медовий край. Як це відбувалося, бачила і «Україна молода». >>

  • Імітація навколо «саркофага»

    «Нове чорнобильське «Укриття» захистить Україну і світ!» Відтоді, як цей захоплений вигук пролунав над країнами і континентами, світ завмер в очікуванні небаченої конструкції завдовжки 257, завширшки 150 і у висоту — майже 110 метрів... Минув не один термін завершення будівництва цього дива, а нас як захищав, так і захищає від отих клятих радіонуклідів трохи підрихтований старенький саркофаг, зведений усього за півроку без зайвих гасел і обіцянок.
    Що ми зазвичай чуємо і читаємо про Чорнобиль? Безневинні сенсації на кшталт двоголових телят (трьох–чотирьох — потрібне підкреслити) чи одноголових самоселів, байки про мертве місто Прип’ять і дивне захоплення екскурсіями в епіцентр трагедії. Як і раніше колеги–журналісти, геройськи напнувши груди, з мікрофоном і блокнотом рвуться до зруйнованого реактора, аби й собі «засвітитися» в чорнобильській зоні... Вся ця екзотика була й буде. Ось тільки «за кадром», як завжди, залишаються досить делікатні соціально–економічні і фінансові проблеми Чорнобиля, які не такі показні на вигляд і надто складні для газетно–телевізійних матеріалів, а тим паче для сприйняття пересічними громадянами. До цих проблем докопатися не так просто, та й кому це потрібно? Не розпорошуючись на всі чорнобильські проекти, уважніше придивимось до найбільш «уживаної» теми останніх років — заплановане будівництво нового «Укриття», або НБК (нового безпечного конфайнменту). Ось перше–ліпше повідомлення з посиланням на члена групи радників ЄБРР із чорнобильського проекту, академіка Валерія Кухаря: «На жаль, усі плани досі не виконували, та є надія, що до 2012 року ми отримаємо «Укриття»–2»... >>