НОВИНИ ПЛЮС

10.07.2008

Ющенко подарував Януковичу ікону

Президент Віктор Ющенко учора провів зустріч із лідером Партії регіонів Віктором Януковичем. Як повідомляє прес–служба глави держави, на початку зустрічі Ющенко привітав Януковича з днем народження, який він відзначає 9 липня, і подарував йому українську ікону «Сім свят». «На многії і благії літа. Щоб усе було добре і у вас, і у нас, і в України», — побажав Президент, передаючи подарунок.

Луценко попередив Пукшина про відповідальність

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що попереджає заступника голови секретаріату Президента Ігоря Пукшина про відповідальність за тиск на співробітників МВС. Так Луценко прокоментував справу про позбавлення українського громадянства народного депутата від «НУНС» Давида Жванії. Міністр зазначив, що ще не знайомий із поданням Генпрокуратури щодо необхідності вилучення паспорта громадянина України у Жванії, але знає: «пан Пукшин особисто його вручив генералу Яремі (начальнику ГУ МВС у Києві) і особисто здійснює тиск на представників міністерства».

За словами Луценка, після ознайомлення з поданням Генпрокуратури у встановлений час у встановленому порядку в рамках компетенції МВС буде ухвалене законне рішення.

Тимошенко впевнена, що Україна виграє суд

Юлія Тимошенко впевнена, що Україна виграє процес у Стокгольмському міжнародному арбітражному суді за позовом компанії Vanco. Учора на прес–конференції в Кабміні Прем’єр–міністр наголосила, що шельф Чорного моря, «де може бути видобутий на багато років наперед необхідний Україні об’єм газу», був переданий компанії Vanco в довгострокову оренду на корупційній основі. «І я переконана, що в будь–якому суді ми захистимо інтереси держави», — зауважила Тимошенко.