ХРОНІКА

09.07.2008

Велоспорт

Багатоденка «Тур де Франс». 3–й етап (Сен–Мело — Нант, 208 км). 1. Дюмулен (Франція, «Кофідіс») — 5 год. 5 хв. 27 сек. 2. Фрішкорн (США, «Жармен»). 3. Фейллу (Франція, «Агрітюбель») — час переможця... 45. По­пович (Україна, «Сайленс лотто») — +2.03... 165. Густов (Україна, СSС) — +4.55.

* * *

Керівники федерацій України й Росії домовилися про спільну концепцію розвитку велоспорту. Передбачається створення кількох команд, зокрема чоловічої найвищого рівня. До проекту буде залучено нашого відомого гонщика Андрія Чміля, який тривалий час мешкає в Бельгії, та донецький спортивний клуб «ІСД». Також у 2010 році планується провести гонку Сочі—Севастополь, яка згодом може ввійти до календаря «Про–туру».

* * *

На молодіжному чемпіонаті Європи, що завершився в Італії, українська збірна здобула п’ять медалей. Світлана Галюк і Леся Калитовська фінішували відповідно другою і третьою в гонці з роздільним стартом на 25,3 км, а Калитовська стала ще й срібною призеркою в групових перегонах на 130 км. У змаганнях юніорок Валерія Кононенко виграла «розділку» на 16,5 км і приїхала другою в груповій гонці на 86 км.

Футбол

Переможцем конкурсу на краще виконання штрафних ударів, що відбувся в Х’юстоні (США), став захисник «Барселони» Рафаель Маркес. У фіналі капітан збірної Мексики переграв свого одноклубника й співвітчизника Джареда Боргетті й отримав призовий чек на мільйон доларів. Кращий голкіпер змагань, англієць Девід Джеймс, заробив удвічі менше.

35 тисяч глядачів на трибунах були розчаровані відсутністю обіцяних суперзірок — іспанця Торреса, італійця Дель П’єро, бразильця Роналдіньйо, аргентинця Мессі, португальця Деку. Не літав до Америки й українець Анатолій Тимощук, якого також запрошували, — капітан «Зеніту» вирішив залишитися в таборі свого клубу.

* * *

Контрольні матчі. «Арсе­нал» — «Олександрія» — 1:1, «Металург» (Д) — «Васлуй» (Румунія) — 0:2, «Карпати» — «Пандурій» (Румунія) — 1:1, «Волинь» — «Закарпаття» — 0:1.

Шахи

Українець Сергій Карякін завершив матч зі швидких шахів з англійцем Найджелом Шортом переконливими перемогами у двох останніх партіях. Підсумковий рахунок протистояння, що відбувалося в київському Театрі ляльок, — 7,5:2,5 на користь кримчанина.

Теніс

У першому колі турніру ІV категорії серії WTA в Палермо (Італія, ґрунт, призові — 145 тисяч дол.) кримчанка Юлія Вакуленко здолала господарку кортів Мару Сантанджело — 6:4, 1:6, 6:1.

Пляжний футбол

Чемпіонат України. Гран–прі Харкова. Група А. Фінал: «Майндшер» (Київ) — «Метробуд» (Київ) — 4:3. За третє місце: «Марріон» (Одеса) — ЖБК (Харків) — 5:1. n