Усе життя — театр

03.07.2008

Один із найсмішніших кінокоміків кінця ХХ століття вирішив назавжди розпрощатися з великим екраном. Веселий американець Едді Мерфі оголосив про те, що йде з кіно, щойно завершить роботу над уже розпочатими проектами. При цьому з акторською кар’єрою Едді не зав’язує — надалі він планує продовжувати смішити людей уже з театральної сцени.

«30 років свого життя я присвятив кінематографу, знявся у понад півсотні фільмів і вважаю, що тепер прийшов час повернутися до витоків, тобто в театр», — каже актор. І, як саркастично зауважують деякі критики, має рацію. Мовляв, вичерпався Едді, й уже мало нагадує того дотепного веселуна, яким розпочинав кар’єру в 1980–ті (зокрема, у фільмах «Помінятися місцями», «48 годин», «Поліцейський із Беверлі–Хіллз»). А комедії, в яких він знімався останнім часом, лише зіпсували репутацію Мерфі як талановитого актора.

Хоча заради справедливості варто зауважити, що рік тому за роль другого плану в мюзиклі «Дівчата мрії» Едді отримав нагороду «Золотий глобус» і був номінований на «Оскар». Утім це ще нічого не означає, адже піти з кіно можна й на піку популярності.

Нещодавно про завершення акторської кар’єри вже заявила блискуча Вупі Голдберг, присутність якої могла зробити шедевром будь–яку стрічку. Інша річ, що у випадку самовпевненого Мерфі такі заяви можуть бути не більш ніж зайвим способом привернути до себе увагу.