«Губернатори», наче далекобійники,

26.06.2008

Ви будете сміятися, але вчора Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко знову (вже втретє!) збирала на своє засідання голів обласних адміністрацій. І вони... правильно, не з’явилися. «Мені дуже шкода, що в нас двом категоріям людей заборонено в’їжджати до Києва: «губернаторам» і водіям–дальнобійникам, — Юлія Володимирівна продемонструвала вишукане почуття гумору. — Ну, дальнобійникам дозволили хоча би вночі й у вихідні дні, а «губернаторам» навіть так не можна».

Заступник голови секретаріату Президента Роман Безсмертний, у посадові обов’язки якого тепер входить пояснювати причини неявки місцевих керівників на столичну вулицю Грушевського, цього разу відповів дуже алегорично: «У період коаліційної кризи треба, щоб ця бацила політичної кризи не вразила роботу обласних адміністрацій, місцевого самоврядування». Проте Леді Ю не здається: вона планує заслухати звіт «губернаторів» за підсумками роботи за перше півріччя.

А міністри вчора знову не змогли розглянути проект змін до закону про Державний бюджет України. Перший заступник глави президентського секретаріату підтвердив найбільш поширену версію, чому так могло трапитися: «Він (проект) не погоджений із Президентом». Але Прем’єрка повна оптимізму — Тимошенко, за її словами, ось–ось проведе зустріч із Віктором Ющенком, на якій узгодять усі суперечності. І вже в п’ятницю, мовляв, Кабмін збереться на позачергове засідання і розгляне–таки зміни до державного кошторису. Юлія Тимошенко навіть назвала «час Х», коли це трапиться — рівно об 11–й годині. Щоправда, вона одного разу вже обіцяла позачергове засідання Кабміну на «бюджетну» тематику — на вівторок... минулого тижня.

Але хоч би які колізії готувало нам життя, Юлія Тимошенко не відмовиться від бажання боротись із компанією «Венко». За її словами, шельф Чорного моря може повністю забезпечити Україну газом. «Запаси підтверджені. Це просто національний скарб», — заявила Прем’єр, аргументуючи незгоду з виділенням цього шельфу бізнесменам із «Венко».

 

УРЯД — ПРО ФЛОТ

Ще одна неприємна новина для всіх симпатиків російського Чорноморського флоту в Україні. За пропозицією міністра оборони Юрія Єханурова, віднині всі пересування поза місцями їх дислокації вояки держави–стратегічного партнера будуть змушені узгоджувати з українськими компетентними органами. А військові кораблі та літаки Чорноморського флоту, що перетинають український кордон, змушені будуть підкорятися новим, значно жорсткішим нормам.