Яскравий екскремент

26.06.2008

Пам’ятаєте, як у фільмі «Діамантова рука» головний герой запевняв сувору «управдома», що в Європі собаки гуляють по газонах, де й коли їм заманеться? Так воно, в принципі, і є. Але не тому, що європейцям байдуже, чи какатиме песик у дитячу пісочницю, а тому, що кожен цивілізований господар на заході зобов’язаний носити з собою совок і пластиковий пакетик — щоб прибирати за своїм улюбленцем.

Щоправда, ліниві й недбалі люди є всюди, тому наткнутися на собачу «бомбочку», прогулюючись алеями парку, можна й у Європі. З огляду на це добровольці англійського міста Мансфілд вирішили провести незвичайну акцію. Всі нечистоти, залишені «друзями людини», вони пофарбують у яскраво–рожевий колір. Таким чином волонтери і влада, яка ініціювала цю акцію, сподіваються привернути увагу недобросовісних власників собак до того, скільки слідів залишається через їхні лінощі у місцях культурного відпочинку громадян. Фарба, звісно, буде екологічно чистою.

До речі, штраф за неприбрані собачі екскременти для власників і малих, і великих песиків становить однакову суму — 50 фунтів, тобто на наші гроші майже 500 гривень.