Довга дорога до міліції

19.06.2008

Секретаря Київської міської ради, заступника глави Київської міськдержадміністрації Олеся Довгого викликають до Головного слідчого управління МВС України для надання пояснень.

Як зазначено в повідомленні Департаменту зв’язків із громадськістю Міністерства внутрішніх справ, міліцейське відомство здійснює перевірку відомостей щодо підробки офіційних документів Міністерства транспорту та зв’язку, «використання яких за безпосереднім сприянням посадових осіб Київміськдержадміністрації призвело до протиправного припинення права користування земельною ділянкою в місті Києві на Великій кільцевій дорозі площею майже 3 га державним підприємством «Укрінтеравтосервіс» Мінтрансзв’язку». Тобто йдеться фактично про рейдерське захоплення землі, яку ще в 1976 році було відведено Міністерству автомобільного транспорту УРСР для будівництва автовокзалу «Теремки».

Пан Довгий працював на посаді секретаря Київради у 2006—2008 роках і залишився керівником представницького столичного органу після дострокових виборів. Тобто має що розповісти про передачу тієї ділянки на Теремках «Торговому дому «Фенікс». З цього приводу Олеся викликали до МВС давати пояснення вчора на 14–ту годину. Однак, як сказано в повідомленні, він на допит не з’явився. Після цього Довгому перепризначили «побачення» у МВС на 18–ту годину.

Раніше міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляв, що Довгого можуть викликати на допит як свідка. Цими ж днями кількох керівників органів місцевої влади було заарештовано за звинуваченнями в корупції, тож виклики Довгого можна сприймати і як частину масштабного наступу МВС на зловживання в міськрадах.