Любов і революція Ленні Кравітца

18.06.2008
Любов і революція Ленні Кравітца

Рокер Ленні Кравітц теж має українське походження.

У понеділок, 16 червня, у рамках масштабного світового турне на підтримку нового альбому It Is A Time For Love Revolution, який, між іншим, заслужив схвальні відгуки президента Франції Ніколя Саркозі, у київському Палаці спорту виступав Ленні Кравітц. Ленні збирається відіграти з півсотні концертів у 30 країнах світу. Турне розпочав 29 травня в іспанському місті Віго, а закінчить 6 серпня в Загребі, Хорватія.

 

Побувати в Україні музикант мріяв давно, і як тільки випала нагода, відразу погодився включити Київ у список світового турне. Річ у тім, що батько Ленні — український єврей Сай Кравітц, який свого часу емігрував до США, а мати — мулатка з Багамських островів Роксі Рокер. Тож на концерті він неодноразово повторював, що почуває себе у Києві дуже органічно, як на батьківщині, і розказував про своє генеалогічне дерево.

Напередодні київського концерту Ленні Кравітц відіграв двогодинну програму у Москві на фестивалі Maxidrom. Кажуть, там він не назбирав повного спорткомплексу «Олімпійський», і лише третина залу дочекалася його хітів American Woman і Fly Away. У Києві, слава Богу, з музичними смаками все гаразд. Палац Спорту був переповнений, незважаючи на лоскотні ціни на квитки (250—3000 грн.). Глядачі були абсолютно різні — від творчої молоді до дівчат на шпильках з пузатими папіками. До речі, у фан–зону, куди квитки розкуповують найшвидше, охоронці Палацу Спорту примудрялися за кілька десятків гривників пропускати бажаючих. Тож фанатам було гаряче не тільки від любові до Кравітца, а й неймовірної тисняви.

У Москві перед хедлайнером фестивалю виступали «Дельфін», «Бі–2», «Бумбокс» і Brainstorm. У Києві на розігрів запросили Green Grey і Sister Siren.

Концерт почався вчасно, Green Grey і Sister Siren справно відіграли півтори години, але від публіки так і не дочекалися бурхливих оплесків. Близько 21.00 на сцену вийшов Ленні Кравітц із вісьмома музикантами. Сам Ленні за концерт декілька разів міняв інструменти. Як каже музикант, він зараз єдиний чорний у рок–н–ролі, грає на всіх інструментах і музику пише сам. На концерті він намагався переважно презентувати свій новий альбом із 14 треків, які представляють собою суміш соула, фанку, джазу і року. Це перша його студійна робота за останні чотири роки. Окрім нової програми, Ленні заспівав свої старі та знамениті хіти.

Київська публіка звикла на подібних концертах бачити шоу і театральні трюки. Та Ленні Кравітц їх зумисне уникав, бо переконаний, що може все витягнути на собі.

У концертній агенції «АСА», яка привезла Ленні Кравітца, сказали, що музиканти замовили для пересування Києвом лімузини, і після концерту на другий день оглянуть вулиці столиці. Тож коли випадково хтось у центральній частині міста натрапив на два лімузини білого і сріблястого кольору, знайте, вас бачив Ленні Кравітц.