Прокурором по депутатах

14.06.2008

«УМ» уже писала про намір Миколи Катеринчука оскаржувати правомірність дій столичних депутатів, обраних до Київради від його Блоку. Йдеться про проголошену Павлом Тесленком фракцію Катеринчука, до якої, окрім Тесленка, увійшли також Борис Гавриленко та Роман Ярошенко. Нагадаємо, що саме завдяки голосам цих трьох депутатів–«перебіжчиків» 10 червня і сталося обрання Олеся Довгого секретарем Київради.

«Ніякого рішення депутатами від Блоку Катеринчука про створення фракції не приймалось, не було і відповідно оформлених документів, — каже Катеринчук. — Тесленко зумисне, шляхом фальсифікації документа та з порушенням норм регламенту самостійно присвоїв собі владні повноваження та скоїв злочин». Відтак лідер блоку просить Генеральну прокуратуру перевірити згадані факти та дати належну оцінку діям Павла Тесленка.

А Олесь Довгий, ставши ціною зради «катеринчукістів» другою фігурою у Київраді, тим часом уже розвішує ярлики на не оформлену до кінця опозицію. Не можна бути в опозиції до киян, як не можна бути в опозиції до каналізації чи транспортних проблем, просторікує він. Секретар КР прогнозує, що вороття немає, Катеринчук має притримати емоції і змиритися з демократичним вибором більшої частини своєї фракції (трьох осіб із п’яти).