ХРОНІКА

07.06.2008

Теніс

Слідом за росіянкою Сафіною другою фіналісткою «Ролан Гарроса» стала сербка Ана Іванович (2–й номер «посіву»), котра позавчора у півфіналі переграла свою співвітчизницю Єлену Янкович (3) — 6:4, 3:6, 6:4. Таким чином, незалежно від результату суботнього фіналу Іванович забезпечила собі титул першої ракетки світу.

Учора учасника вирішального матчу серед чоловіків першими виявляли серб Новак Джокович (3) та триразовий чемпіон «Ролан Гарроса» Рафаель Надаль (2). Переміг іспанець — 6:4, 6:2, 7:6. У другому півфіналі вже ввечері зустрілися швейцарець Федерер (1) і несіяний француз Монфілс.

Легка атлетика

Шість разів сходили на призовий п’єдестал українські спортсмени на турнірі в грецькому містечку Каламата. Ольга Саладуха стала другою у стрибку потрійним (14,62 м) серед жінок, а Микола Саволайнен (16,73 м) і Віктор Ястребов (16,57 м) посіли друге й третє місця у чоловіків. Зоя Гладун–Нестеренко отримала «срібло» в бігу на 800 м (2.00,49), а Валерій Васильєв і Юрій Кримаренко — «бронзу» в стрибках у довжину (7,96 м) й висоту (2,27 м) відповідно.

Художня гімнастика

У перший день чемпіонату Європи в Турині спортсменки розіграли медалі в групових вправах. Призерками стали команди Росії, Білорусі й Італії, тоді як українки опинилися аж на сьомій позиції.

Футбол

На підставі висновків експертної комісії ФФУ про низький рівень якості суддівства в матчах першої ліги президент ФФУ Григорій Суркіс відсторонив від виконання своїх обов’язків голову Комітету арбітрів ФФУ Віктора Дердо. Остаточне рішення щодо його перебування на цій посаді розглянуть на найближчому засіданні виконкому ФФУ.

Баскетбол

НБА. Фінал (перший матч). «Бостон» — «Лейкерз» — 98:88 (Гарнетт (24+9 підбирань) — Брайант (24+6 передач)).