ЦИТАТИ ТИЖНЯ

06.06.2008

Юлія Тимошенко,
Прем’єр–міністр
— про намір уряду бути джерелом стабільності:

— Я хочу сказати, що, стиснувши клюв, як на картині Пікассо, я буду тримати в клюві цю вєтвь, оливкову гілку миру, незважаючи на всі шторми. Я думаю, що в нас є всі підстави і можливості для цього. І уряд ніколи не буде джерелом конфліктів.

(«Українська правда»)

 

Віктор Ющенко,
Президент України
— про популізм:

— Кожен, хто пропонує нову соціальну ініціативу, хоче бути в країні новим Дідом Морозом. Роздавати. При цьому, правда, ніхто не може дати відповідь, де це взяти.

(УНІАН)

 

Іван Кириленко,
голова фракції БЮТ
— про намір Росії вийти з договору про дружбу з Україною у випадку наближення до НАТО:

— До 2017 року в Україні буде військова база іншої держави — російський флот. Тому до того часу НАТО нам навіть не світить. За цей час зміниться ще 10 дум і 20 парламентів. Хай не мечуть ікру, не забігають наперед.

(«Подробності»)

 

Віктор Балога,
глава секретаріату Президента
— про свою близькість до Ющенка:

— Якщо ми підійдемо до сонця без засобів захисту, то ми розплавимося. Я не хотів би, аби хтось думав, що хтось може бути до Президента дуже близько, зокрема і Балога. Це здогадки. Не більше. Найближчі люди — це діти, дружина, брати, родичі. Це, природно, вічне, незалежно від посади та віросповідання. Все решта — робота.

(«Коре­спондент»)

 

Віктор Небоженко,
політолог і соціолог
— про перемогу «Громадського активу Києва» на виборах до міськради:

— Уявляєте, пуста, віртуальна організація, в якій навіть членів нема, раптом набирає 4% . Це ж катастрофа для демократичних виборів! А що буде далі? Завтра нам узагалі якусь мавпу підсунуть: навчать її трьох слів, вдягнуть у вишиванку — і вона набере 8%!

(«Главред»)