НОВИНИ ПЛЮС

06.06.2008

Президент і його повноваження

Президент Віктор Ющенко наказав погоджувати з ним кандидатури на керівні посади у Збройних силах України та правоохоронних органах до внесення відповідних подань до уряду. Указом затверджується перелік посад керівників військових формувань, правоохоронних органів, кандидатури для призначення на які погоджуються з главою держави.

Опозиція хоче працювати разом із владою?

«Тіньовий» уряд вимагає від Кабінету Міністрів Тимошенко терміново внести до парламенту законопроект про зміни та доповнення до державного бюджету на 2008 рік «з пакетом антиінфляційних заходів». Як передає УНІАН, про це вчора після засідання опозиційного Кабміну заявив його міністр, депутат із фракції «Регіонів» Анатолій Кінах. «Тіньовий» уряд також вимагатиме від Кабінету Тимошенко представлення проекту програми соціально–економічного розвитку. «При цьому нам потрібно разом визначити пріоритети у складі державних цільових програм і виконувати їх незалежно від політичної кон’юнктури в країні», — наголосив Кінах.

Партактив

Незабаром у партії «Єдиний центр» може з’явитися новий керівник. Про це заявив голова Житомирської облдержадміністрації Юрій Забела. За його словами, це буде людина, «яку преса України дуже добре знає».