Повний метр «Сексу...»

31.05.2008
Повний метр «Сексу...»

Фільм «Секс і місто» недаремно називають найочікуванішою прем’єрою року. Хай яким би невдалим вийшов повнометражний варіант надпопулярного телесеріалу, але в тому, що шалені касові збори йому забезпечені, можна не сумніватися. Адже подивитися, чим завершилася історія їхніх улюблениць, та й, зрештою, іще хоч раз зустрітися із Керрі, Самантою, Шарлоттою і Мірандою прагнули мільйони шанувальниць серіалу в усьому світі.

За свідченням західної преси, вчора ті щасливчики, яким пощастило роздобути квитки на перший день світового прокату стрічки, виходили з кінотеатрів зі сльозами на очах. Критики можуть скільки завгодно розпинатися про те, що повнометражному «Сексу й місту» бракує тонкого гумору, яким відзначався серіал, що жарти «нижче пояса», які були смішними у 40–хвилинних серіях, у фільмі випадають із загальної сюжетної канви, що «те недотягнуте», «це примітивне»... А глядачі все одно вистоюватимуть черги за квитками і втиратимуть сльози розчулення, поки на екрані квартет сексуально підкованих жінок цокатиметься коктейлем «Космополітен».

«Чому ми перестали це пити? — дивуються 40–з великим гаком–річні дівчата, смакуючи улюблений напій. — Тому, що всі інші почали», — глибокодумно констатує Керрі. Можливо, інколи не варто відмовляти собі в задоволенні тільки через те, що це роблять або дивляться всі?

 

Саманта Нью–Йорк проміняла на Лос–Анджелес

Відтоді, як завершився телесеріал, у житті героїнь «Сексу й міста» минуло чотири роки. За цей час вони дещо постаршали й набули нового досвіду, але внутрішньо геть не змінилися. От хіба що сексапільна Саманта (51–річна актриса Кім Кетролл), хоч і досі не може спокійно пройти повз красивого чоловіка, почувається цілком щасливою поруч із одним–єдиним — тим самим молодим красунчиком Смітом (акторові Джейсону Льюїсу — 36), який так підтримав її під час боротьби зі страшною хворобою. Нагадаємо, в останніх серіях серіалу Саманта оговтувалася після видалення злоякісної пухлини молочної залози. Як і слід було очікувати, Сміт став телезіркою, тому вони переїхали в Лос–Анджелес, де хлопець знімається у популярному серіалі.

Бруклін доведе Міранду до розлучення?

Поки задоволена парочка насолоджується розкішними каліфорнійськими пляжами й життям у Малібу, в сімейному гніздечку іншої з чотирьох подруг, адвоката Міранди (її грає 42–річна Синтія Ніксон), є певні проблеми. Бруклін — це вам не Малібу, а Міранда зі Стівом та їхнім тепер уже 5–річним сином Брейді досі живуть у цьому не найпрестижнішому районі Нью–Йорка. Мабуть, це не найкращим чином впливає на мікроклімат у сім’ї, бо в подружньому житті пари триває криза.

Шарлотта нарешті стала мамою!

Натомість романтична Шарлотта (Крістін Девіс, 43) сповна насолоджується омріяним материнством. Вони з чоловіком Гаррі, остаточно зневірившись у тому, що зможуть народити власних дітей, удочерили китайську дівчинку. І, як це часто буває в таких випадках, незабаром Шарлотта виявляє, що нарешті вагітна! Причому цього разу, на щастя, успішно (у «серіальні часи» в неї на першому місяці вагітності стався викидень).

Керрі знайшла молоду компаньйонку і... вийде заміж за Супермена?!

Але головна увага, звісно, прикута до центральної героїні сексуальної нью–йоркської четвірки: журналістки Керрі Бредшоу у виконанні 43–річної Сари Джессіки Паркер. Керрі, яка й без того не скаржилася на брак слави, тепер стала іще більш популярною: вона пише четвертий роман, і так «зашивається», що змушена найняти асистентку. Наївну й на перший погляд простакувату помічницю Луїзу зіграла «оскароносна» і молода (27 років) Дженніфер Хадсон. У тому, наскільки її персонаж став для стрічки «ковтком свіжого повітря» або, навпаки, ще більше затягнув і без того роздутий до повнометражного кіно серіальний епізод, думки американських кінокритиків розходяться.

Не секрет: чимало шанувальниць «Сексу й міста» очікували завершення історії насамперед для того, аби переконатися, що Керрі нарешті вийде заміж за свого Супермена. Персонаж Кріса Нота, до речі, залишається у своєму репертуарі: незворушний фінансист–мільйонер із низьким сексуальним голосом (принаймні в оригіналі), вишуканими манерами й флегматично–іронічним ставленням до головної героїні. Яка, звісно, протягом усіх десяти років їхнього знайомства залишається його найбільшим коханням. І хоча в це складно повірити, але обпікшись на двох невдалих шлюбах, обережний Супермен нарешті таки визрів до того, щоб запропонувати Керрі переїхати до нього. І не куди–небудь, а на «небеса» — так Джон Джеймс Престон (так–так, у Супермена, виявляється, є реальне ім’я!) називає щойно придбаний розкішний пентхаус на П’ятій авеню. «Мала», звісно, цій пропозиції дуже рада, але дещо вагається, перш ніж продати свою квартиру: а що, як непостійний «містер Біг» (так героїня називає свого коханого в англомовному оригіналі) знову доведе їхні стосунки до розриву?

Не будемо затягувати інтригу: справа таки доходить до пропозиції руки і серця. Весільна сукня, хвилювання... і, як завжди, в останній момент — якісь неочікувані проблеми. Одружаться вони зрештою чи ні? Дивіться фільм, слухайте пісню Lables or Love у виконанні Ферджі — дізнаєтесь.

 

ЦИФРИ

65 мільйонів доларів становить бюджет фільму.

80 туалетів пошила для Керрі Бредшоу модельєрка Патриція Філд, а загалом четверо головних героїнь протягом фільму з’являються у 300 різних вбраннях.

135 хвилин — тривалість повнометражного фільму. Серіал ішов у ефірі телеканалу Ей–Бі–Сі з 1998–го по 2004 рік.

 

ПРЯМА МОВА
Сара Джессіка Паркер:
Ніколи думати про моду, бо я насамперед мама

Про те, чи думала вона під час зйомок, що її героїня знову буде законодавицею моди
для мільйонів жінок:

— Ой, я просто не знаю, що на це й сказати... Розумієте, більшу частину мого життя я — мама. Я готувала сніданок, відвозила сина в школу і мчала на знімальний майданчик. Мені якось ніколи було думати про те, що мене вважатимуть «іконою стилю» абощо. Звісно, бувають випадки, коли мені теж хочеться бути модною і насолоджуватися цим. Але робочий день матері не включає в себе тривале укладання волосся або довгі роздуми над тим, яку пару босоніжок взути. Я про це просто не дбаю. Уявляю, як сильно це розчарує багатьох людей, але зате для свого сина я ніколи розчаруванням не стану. А його думка для мене — головне. І думка чоловіка (актора Метью Бродеріка. — Ред.), звісно, але з ним мені неймовірно пощастило. Він у всьому, у всьому мене підтримує, і я така вдячна долі, що ми разом!

Про взуття своєї героїні:

— О, те, що для нас створив Маноло (Маноло Бланік — один із найвідоміших дизайнерів взуття у світі, дуже дорогий — вартість пари босоніжок сягає від 300 до кількох тисяч доларів. — Ред.) — це прекрасно! Недаремно Керрі так шаленіє від взуття цієї марки. Ми з Маноло провели чимало часу, вибираючи найкращі моделі й матеріали, з яких будуть пошиті черевички для мого персонажа. Але за межами екрана, щиро кажучи, я далеко не так схиблена на взутті й тим паче на високих підборах.

Про свою асистентку — в кіно і в житті:

— Я неймовірно люблю Дженніфер Хадсон, вона чудова! Така юна, хоч насправді й старша, ніж її героїня. Думаю, для Керрі вона є втіленням її власної молодості. І водночас у чомусь заміняє їй матір, бо ж таки набагато більш практична й розсудлива.

— Це було свідоме рішення — ввести у фільм темношкіру героїню?

— Уфф... Ну, думаю, це було добре — звернути увагу на той факт, що досі в «Сексі й місті» не було жодної «кольорової» жінки. І це, між іншим, багато хто вважав основним недоліком серіалу.

А те, що у Керрі з’явилася асистентка, — це теж позитив. У мене в самої є така дівчина, помічниця. Вона дуже, ду–уже молода. Працює зі мною вже п’ять років, а їй і досі двадцять «з копійками». Це надзвичайна дівчина, яка, між іншим, стала співпродюсером фільму (сама Сара цього разу виступила ще й продюсером. — Ред.). Вона також приїхала у Нью–Йорк із мрією. Тож я й на її прикладі зайвий раз переконуюся, що це — місто великих можливостей.

 

Кім Кетролл:
У мене зараз найкращий у житті секс!

Якщо інші актриси зізнаються, що в житті вони мало чим схожі на своїх персонажів, то Кім Кетролл, яка зіграла сексуальну Саманту Сміт, не приховує: «Моя героїня мені дуже близька. Це фактично я сама і є, ну хіба що окрім деяких винятків».

51–річна Кім, якій ніколи не даси її років, не лише блискуче виглядає, а й прекрасно почувається. «А як інакше, адже зараз я переживаю чудовий період — маю найкращий у своєму житті секс і активно надолужую згаяне за минулі роки», — пояснює зірка в інтерв’ю англійському виданню «Піпл».

Згаяла вона таки чимало: Кім не приховує, що перший оргазм пережила аж у 40 років зі своїм третім чоловіком Марком Левінсоном. Згодом актриса навіть написала книжку про жіночі сексуальні відчуття й оргазми, яка, до речі, стала бестселером і серед чоловіків.

Її нинішньому бойфренду Аланові Вайзу — 29. «Так, він достатньо молодий, міг би бути моїм сином. Але не смійте навіть думати, що у нас стосунки за принципом «мамуся–синок» або що він — іграшка, якою грається доросла тьотя, — попереджає Кетролл. — Алан — справжній мужчина. І, повірте, більшості 50–річних чоловіків до нього дуже далеко. Інфантильність — це проблема, яка залежить зовсім не від віку. І на яку, на жаль, страждає дуже багато представників нібито сильної статі».

  • Огидні і прекрасні

    У Нью–Йорку відбулася одна з найулюбленіших подій шоу–бізнесової тусовки — церемонія вручення премії MTV Video Music Awards, заснованої найпопулярнішим музичним телеканалом у світі. Уперше подію такого масштабу організували в Брукліні, і незважаючи на «непрестижний» статус цього району, дійство було справді вражаючим. >>

  • Ольга Куриленко: Мені ніколи не спадало на думку зірватися

    Цілком можливо, що за кілька років світ перестане асоціювати Ольгу Куриленко винятково з дівчиною Бонда: сьогодні вона задіяна у кількох проектах всесвітньо відомих режисерів, що дає їй надію вийти за рамки образу статичної красуні. Сміливо припускаю, що у майбутній біографії актриси буде глава, в якій описуватиметься, що змінити амплуа їй дозволила робота у фільмі дебютантки Міхаль Боганім «Земля забуття» (картина виходить на екрани кінотеатрів України 26 квітня): Ольга грає молоду жінку, яка не може забути про трагедію, що сталася в її житті під час вибуху на ЧАЕС. Актриса сама вийшла на проект маловідомої режисерки. «Від когось Ольга довідалася, що існує сценарій фільму про Чорнобиль, і зацікавилася ним, — розповідала в інтерв’ю «УМ» Міхаль. — Оскільки я знімала до цього документальне кіно, то мені не йшлося про те, щоб залучити до роботи над фільмом відомих акторів. Але коли зустрілася з Ольгою і поговорила з нею, то зрозуміла, що вона підходить на цю роль».

    Незважаючи на те, що українка працює з такими великими, як Деніел Крейг, Терренс Малік, Том Круз, їй вдається залишатися «земною». «Особливі прикмети» цієї знаменитості: скромність, виваженість, працьовитість. Хоча, можливо, у майбутньому ми дізнаємося про недитячі інтриги, завдяки яким, а не лише екзотичній красі, Куриленко пробиралася на вершини Голлівуду, проте в інтерв’ю «УМ» Оля постала саме такою. За її словами, вона не по­требує «зіркової свити»: у неї немає менеджера, асистента, водія, публіциста. «Свою кінокар’єру я будую сама. Для простої поради мені достатньо мого асистента», — стверджує Куриленко. >>

  • Ковток води

    Лікарі, які робили розтин тіла співачки Уїтні Х’юстон, виявили в її легенях воду. Така остання новина із закулісся раптової смерті американської зірки поп– та соулмузики. >>

  • Хай живе королева!

    Цьогорічна, 58–ма, церемонія вручення найвищих американських музичних нагород «Греммі», яка відбулася в Лос–Анджелесі у ніч із неділі на понеділок за київським часом, пройшла під знаком жалоби. Напередодні у своєму готельному номері була знайдена мертвою славетна співачка Уїтні Х’юстон, яка мала виступити на цій церемонії, тож вечір фактично перетворився на вшанування її пам’яті. Спершу організатори навіть думали взагалі скасувати захід, але родина Х’юстон попросила цього не робити. Проте в програму церемонії було внесено зміни. >>

  • Король переміг Цукерберга

    Цьогорічна, 83–тя, церемонія нагородження премією Американської кіноакадемії виявилася чи не найбільш передбачуваною з початку сторіччя. В усіх головних номінаціях «Оскар» отримали фаворити, та й решта переможців критиків не здивували. >>

  • Німецька ПОПелюшка

    Змагання, в тому числі й музичні, привабливі несподіванками. Цьогорічне «Євробачення» подарувало дуже симпатичний «сюрприз»: перемогу звичайної німецької дівчини, вчорашньої школярки, яка, не маючи змоги похвалитися вокальними даними чи особливим музичним талантом, підкорила Європу своєю щирістю і простотою. Німеччина стоїть на вухах і носить Лєну Майєр–Ландрут на руках, продюсер на хвилі цієї ейфорії пропонує відправити її на «Євробачення» й наступного року, а сама тріумфаторка зітхає: мовляв, усе це приємно, але коли ж їй тепер навчатися? >>