НОВИНИ ПЛЮС

20.05.2008

Енергосаміт

На саміт із питань енергетичної безпеки, який відбудеться 22—23 травня, до Києва прибуде вісім президентів. За словами прес–секретаря Віктора Ющенка Ірини Ванникової, участь у роботі саміту підтвердили глави Азербайджану, Грузії, Естонії, Латвії, Литви, Молдови, Польщі, Румунії. Також приїде комісар Європейської комісії з питань енергетики Андріс Пібалгс. Післязавтра в Українському домі відбудеться форум за участю урядових та бізнесових делегацій близько 30 країн, наступного дня в секретаріаті Президента відбудеться пленарне засідання саміту та церемонія підписання документів.

Відділ кадрів

Президент Віктор Ющенко призначив своїм позаштатним радником Євгена Марчука. Свого часу Марчук працював головою СБУ, Прем’єр–міністром, секретарем РНБО, міністром оборони в уряді Януковича. Нині він очолює Партію свободи.

Перед цим Ющенко надав посади екс–президентам Кучмі й Кравчуку.

Журналістів б’ють

У Ворошилівському районному суді Донецька співробітники підрозділу «Грифон» побили помічника депутата від БЮТ, журналіста газети «Острів» Ігоря Нежурка. Під час судового процесу суддя вимагав від кореспондента залишити зал. Після того як журналіст поцікавився причиною, суддя дав вказівку вивести «острів’янина» з залу. Нежурко стверджує, що його сильно побили, у нього виявлено струс мозку та численні гематоми. Після сутички також зник мобільний телефон Ігоря.