«Столичні вибори принесуть багато несподіванок»,

20.05.2008

Однією з головних інтриг київських виборів є боротьба за голоси виборців, які розчаровуються у найбільших парламентських силах. Таку думку висловив під час «круглого столу» «Вибори в Києві: розміщення сил за два тижні до фінішу» голова правлiння центру прикладних полiтичних дослiджень «Пента» Володимир Фесенко.

Дані соціологічних досліджень, проведені «Агентством соціальних комунікацій», свідчать, що виборці втомилися від «мегаблоків» і шукають альтернативу. Ця тенденція притаманна всій Україні, але особливо виразна в Києві. У цій ситуації суттєво зросли шанси подолати прохідний бар’єр до Київради в ідеологічних партій.

Фесенко вважає, що зараз розпочинається боротьба за політичну спадщину колишніх виборців «НУНC» та БЮТ, що мають націонал–демократичні погляди. Дуже показова у цьому контексті самостійна участь у київських виборах Української народної партії, вважає експерт. Зокрема, відтік голосів від цих мегаблоків, що спостерігається останнім часом, може забезпечити УНП прохідний бар’єр. «В Української народної партії ростуть шанси залучити на свій бік тих «помаранчевих» виборців, які розчаровуються в «НУНС» і БЮТ», — зазначив Володимир Фесенко.