Як справи, коаліціє?

20.05.2008

Учора глава держави зустрічався з одним з учасників коаліції, фракцією блоку «Наша Україна — Народна самооборона». Зустріч була напівофіційною. Про її проведення не згадувалося в графіку Президента, що розміщується на інтернет–сторінці Банкової, а коментарі про перебіг розмови були скупими. «Самооборонець» Тарас Стецьків повідомив, що сторони обговорили економічні проблеми держави, стан сільського господарства, а також конституційний процес.

Стецьків розповів, що «фракція знайшла взаєморозуміння з Президентом із приводу вирішення найбільш конфліктних ситуацій». «Зустріч була конструктивною. Ми готові нашим партнерам із БЮТ запропонувати підходи на раді коаліції», — додав народний депутат.

Попередньо засідання коаліції було заплановане на вчорашнє пообіддя. БЮТ наполягав на проведенні зустрічі, щоб обговорити ситуацію в країні та коаліції, а також обмінятися думками щодо виконання коаліційних домовленостей. Зокрема, «тимошенківці» нарікали, що минулого тижня підтримали закон про Кабмін, але не дочекалися від партнерів позитивного голосування за всі антиінфляційні закони.

Одначе згодом БЮТ відмовився від своєї вимоги. «Загальних зборів сьогодні не буде, оскільки нормально сформований порядок денний», — пояснив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

Сьогодні Верховна Рада обиратиме заступників голови парламенту, а питання сумісників планується розглянути у п’ятницю.