«Болівар» не витримає

13.05.2008

Така позиція «самооборонців» була відома й раніше, втім лише вчора її офіційно оголосив лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко. Ще й додав, що це не лише його позиція, але й багатьох лідерів «Нашої України», які також вважають, що з Балогою прийшов час прощатися, і без варіантів. Бо «український Болівар не витримає людей з амбіціями керівників виконавчої влади». Про це міністр навіть кілька разів говорив із Президентом. Мовляв, якщо зняти Балогу з посади, БЮТ припинить власні конституційні ініціативи у ВР, які непогоджені з партнерами з «НУНС». Адже метою керівника СП нібито є розвал демократичної коаліції.

Луценко переконаний, що уряд і демократична коаліція стали заручниками деструктивної політики секретаріату Президента на чолі із Віктором Балогою, який є «джерелом та ініціатором усіх можливих чвар і провокацій» як у середині коаліції, так і в уряді. Він нагадує, що спочатку були спроби зірвати створення демократичної коаліції, потім — спроби оточення Балоги зірвати обрання Юлії Тимошенко Прем’єр–міністром, а згодом і фактичний розвал фракції НУ–НС завдяки штучно створеній і підконтрольній Балозі агресивно–кишеньковій групі «Єдиний центр» тощо. Що вже казати про нещодавню безпрецедентну заборону Банкової прибувати до Києва «губернаторам» на засідання Кабміну! Але «чашу терпіння» керманича МВС переповнила «остання крапля» перед тривалими святами: плани Балоги зірвати виконання доходної частини держбюджету шляхом непроведення приватизації.

«Попри явні помилки Юлії Тимошенко у фінансово–економічній політиці, наслідком яких є стрімке зростання цін і відчутне погіршення доходів населення, я вважаю аморальним принцип Балоги: чим гірше живуть люди, тим легше критикувати уряд і потім змінити його на більш зручний для нього, — обурюється Юрій Луценко. І додає, що його особисто та МВС хотіли втягти в події навколо Фонду держмайна за сценарієм «Цушко–2». — Коли у бронежилетах співробітники УДО, що підпорядковуються Президенту, заходять на об’єкт, що охороняється підрозділами МВС, і ставлять мене до відома тільки після того, як уже проникли на цей об’єкт... я вважаю це аморальним і неприпустимим!»